Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χρήστος Σταϊκούρας στο συνέδριο του Economist: Μια πρόσληψη για 10 αποχωρήσεις στο Δημόσιο

3 Ιουλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Στόχος η αποπληρωμή 4,5 από τα 6,4 δισ. ευρώ των οφειλών σε ιδιώτες

Χρήστος Σταϊκούρας: Μια πρόσληψη για 10 αποχωρήσεις στο ΔημόσιοΤην αντικατάσταση του κανόνα 1 προς 5 (πέντε αποχωρήσεις για κάθε πρόσληψη στο Δημόσιο) από τον αυστηρότερο κανόνα 1 προς 10 προανήγγειλε την Τρίτη το απόγευμα ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Για το φλέγον θέμα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι τα χρέη των περίπου 6,4 δισ. ευρώ που οφείλει το κράτος σε ιδιώτες, το 2012 θα αποπληρωθούν περίπου τα 4 με 4,5 δισ. ευρώ, κάτι που προβλέπεται ρητά στο Μνημόνιο 2.

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για την ανάγκη διαμόρφωσης ενός πληρέστερου σχεδίου, το οποίο θα ενσωματώνει τις δεσμεύσεις της χώρας σε συνδυασμό με μέτρα για την ανάπτυξη. Εκτίμησε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές στο πρόγραμμα και συγκεκριμένα των μέτρων που έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά.

Ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δρομολογηθείσες από την τελευταία σύνοδο κορυφής αλλαγές ώστε να ελαφρυνθεί το χρέος της χώρας από το κόστος ανακεφαλαιποίησης των τραπεζών. Προϋπόθεση γι αυτό είναι, όπως ανέφερε, η ικανοποιητική πρόοδος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

ΔΟΛ

This entry was posted on Τρίτη, 3 Ιουλίου, 2012 at 20:31 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply