Ρωσική απόβαση στη Μ. Ανατολή

Ένα εντελώς ασυνήθιστο ταξίδι για Ρώσο Πρόεδρο θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα ο Βλαντιμιρ Πούτιν καθώς θα επισκεφθεί διαδοχικά το Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και την Ιορδανία συνοδευόμενος από 300 επιχειρηματίες και άλλους παράγοντες.

Όπως αναφέρει το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης ο Βλ. Πούτιν θα μεταβεί αμέσως μετά την άφιξή του στο Τελ Αβίβ, στο βόρειο Ισραήλ και συγκεκριμένα στην πόλη Νετάνια για να πραγματοποιήσει τα επίσημα αποκαλυπτήρια γλυπτικής σύνθεσης με θέμα τους σοβιετικούς στρατιώτες που συνέπραξαν στη νίκη κατά των Ναζί.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα στην Ιερουσαλήμ παρουσία του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ το απόγευμα θα δοθεί προς τιμήν του δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο. Ο κ. Πούτιν θα μεταβεί την επόμενη ημέρα στη Βηθλεέμ στα Παλαιστινιακά εδάφη, ενώ έχει προγραμματισμένες επισκέψεις στη Ραμάλα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Μαχμούν Αμπάς.

Τελευταίος σταθμός του ταξιδιού του Βλαντιμίρ Πούτιν θα είναι το Αμάν της Ιορδανίας όπου θα συναντηθεί με τον βασιλιά Αμπντάλα. Ο Πούτιν έγινε ο πρώτος Πρόεδρος της Ρωσίας που επισκέφθηκε το Ισραήλ (2005) από το 1948 που ιδρύθηκε, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα κατοικούν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρώην Ρώσοι πολίτες.

Μegatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.