Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μπύρα και γάλα το μυστικό για μακροζωία;

Ιούνιος 19th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Μπύρα και γάλα το μυστικό για μακροζωία;

Η κατανάλωση γάλακτος και μπύρας μπορεί να μας κανει πιο λεπτούς, δυνατούς και υγιείς, σύμφωνα με έρευνα κορυφαίων επιστημόνων της σχολής École Polytechnique Fédérale της Λωζάνης, που ανακάλυψαν και στις δύο τροφές ένα θαυματουργό μόριο που ονομάζεται νικοτιναμιδιο ριβοσίδιο και χαρίζει επιπλέον χρόνια, καταπολεμώντας παράλληλα την παχυσαρκία και βελτιώνοντας τη μυική δύναμη.

Τα πειράματα που οδηγησαν στην ανακάλυψη έγιναν σε ποντίκια που ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε λιπαρά και τα οποία χωρίστηκαν σε 2 ομάδες. Στα πειραματόζωα της πρώτης ομάδας χορηγούσαν το βιταμινούχο συμπλήρωμα που εντόπισαν στο γαλα και τη μπυρα με αποτέλεσμα αυτά να πάρουν 60% λιγότερο βάρος απο τα ποντίκια της δευτερης ομάδας, που ακολούθησαν την ίδια διατροφή χωρίς όμως να λαμβάνουν την ιδια ουσία. Επιπλέον, κανένα ποντίκι της πρώτης ομάδας δεν εμφάνισε διαβήτη, όπως αντίθετα συνέβη σε αρκετά της δεύτερης, ενώ διαπιστώθηκε και σημαντική βελτίωση του μυικού τους συστήματος.

«Η τροφή μας μπορεί να γίνει το φάρμακο μας» λένε και Έλληνες επιστήμονες που έρχονται αντιμέτωποι το τελευταίο διάστημα με αυξημένα περιστατικά κατάθλιψης. Το σωματικό βάρος και οι διατροφικές μας συνήθειες φαίνεται να συνδέονται άμεσα με την ψυχική μας υγεία.

Φαγητά που είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα, βιταμινες B,C, τριπτοφάνη και ιχνοστοιχεία, βοηθούν στην καλή ψυχική υγεία, ενώ και η σωματική άσκηση συντελεί στην παραγωγή ενδορφινών που ανεβάζουν τη διάθεση.

Μegatv

This entry was posted on Τρίτη, Ιούνιος 19th, 2012 at 20:17 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply