Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διέσχισε τους καταρράκτες του Νιαγάρα ισορροπώντας σε συρματόσχοινο

Ιούνιος 19th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ισορροπώντας σε πλάτος 5 εκατοστών έκανε τα 500 μέτρα σε 25 λεπτά

Διέσχισε τους καταρράκτες του Νιαγάρα ισορροπώντας σε συρματόσχοινο

Ο αμερικανός ακροβάτης Νικ Βαλέντα έγινε ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε τους καταρράκτες του Νιαγάρα, ισορροπώντας επάνω σε τεντωμένο σχοινί, περνώντας από την καναδική στην αμερικανική πλευρά σε ύψος 46 μέτρων.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι παρακολούθησαν το θέαμα από το έδαφος και ακόμη ένα δισεκατομμύριο από τη τηλεόραση. Χρειάστηκαν μόλις 25 λεπτά προκειμένου ο 33χρονος ακροβάτης να διασχίσει τα 500 μέτρα που χωρίζουν την καναδική από την αμερικανική πλευρά στον Χορς Σού, τον μεγαλύτερο από τους καταρράκτες του Νιαγάρα, ισορροπώντας επάνω σε ένα ατσάλινο σχοινί πλάτους μόλις πέντε εκατοστών.

Επρόκειτο για την πρώτη, επιτυχή τελικά, απόπειρα τους είδους στους καταρράκτες του Νιαγάρα εδώ και 100 χρόνια. Προηγούμενες προσπάθειες αφορούσαν μικρότερη απόσταση ή ήταν ανεπιτυχείς. Η μακρά λίστα θανάτων οδήγησε στην απαγόρευση των ακροβατικών από τις Αρχές το 1910.

Ο Βαλέντα ωστόσο χρησιμοποίησε ιμάντα ασφαλείας με το οποίο ήταν δεμένος στο συρματόσχοινο, έπειτα από απαίτηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC, το οποίο χρηματοδότησε την προσπάθειά του με 1,3 εκ. δολάρια. Ακροβάτης έβδομης γενεάς, ο Βαλέντα κατάγεται από διάσημη οικογένεια ακροβατών, τους λεγόμενους «Ιπτάμενους Βαλέντα». Ο προπάππους του, Καρλ Βαλέντα, σκοτώθηκε στη διάρκεια ακροβατικού στο Πουέρτο Ρίκο το 1978.

ΔΟΛ

This entry was posted on Τρίτη, Ιούνιος 19th, 2012 at 22:07 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply