Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γαλλία: “Ιστορική νίκη” των Σοσιαλιστών

18 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Γαλλία:  Ιστορική νίκη  των Σοσιαλιστών

Για ιστορική νίκη της γαλλικής κεντροαριστεράς στον δεύτερο γύρω των βουλευτικών εκλογών κάνουν λόγο πολιτικοί αναλυτές και όλα σχεδόν τα δημοσιεύματα, στη Γαλλία.

Οι Σοσιαλιστές είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι στην πολιτική σκηνή, οι οποίοι μετά τις προεδρικές εκλογές κέρδισαν και τις βουλευτικές, καταλαμβάνοντας 305 έδρες. Η επικράτηση των Σοσιαλιστών δίνει στον Φρανσουά Ολάντ μεγαλύτερη άνεση στο να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και επίσης θα τον ενισχύσει και στις μάχες που δώσει στην Ευρώπη για την επίλυση της κρίσης. Να σημειωθεί ότι οι Σοσιαλιστές έχουν και τον απόλυτο έλεγχο της Γαλλικής Γερουσίας.

Το δεξιό κόμμα του Νικολά Σαρκοζί υπέστη μεγάλες απώλειες και καταλαμβάνει 191 έδρες. Για πρώτη φορά από το 1986 το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο μπαίνει στην Βουλή κατακτώντας δύο έδρες, η ηγέτης του όμως, Μαρίν Λεπέν δεν κατάφερε να βγει βουλευτής, εξελέγη όμως η ανιψιά της και εγγονή του Ζαν Μαρί Λεπέν, η 22χρονη Μαριόν Μαρισάλ Λεπέν.

Αίσθηση προκάλεσε στη Γαλλία η ήττα της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, της πρώην συντρόφου του Φρανσουά Ολάντ. Στο γαλλικό κοινοβούλιο δεν μπαίνει και ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού, ο οποίο έχασε στην περιφέρειά του.

Συγκεκριμένα:

Σοσιαλιστικό κόμμα λαμβάνει 305 έδρες
UMP καταλαμβάνει 191 έδρες
Ευρώπη Οικολόγοι Πράσινοι 16 έδρες
Μέτωπο της Αριστεράς 10 έδρες
Εθνικό Μέτωπο 2 έδρες
ΜΟΝΤΕΜ 2 έδρες.

This entry was posted on Δευτέρα, 18 Ιουνίου, 2012 at 12:30 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply