Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

19χρονος hacker αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 25 ετών

17 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

19χρονος hacker αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 25 ετών

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν εχθές από το δικαστήριο του Los Angeles, εναντίον του μέλους του διάσημου hacking group LulzSec, Ryan Cleary. Ο Cleary είναι 19 χρονών, Βρετανός πολίτης και κατηγορείται πως συντόνισε επιθέσεις που έγιναν πριν από έναν χρόνο σε διάφορα websites στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και των Fox και Sony.

Τον Απρίλιο του 2011, οι LulzSec παραβίασαν τους servers της Fox Entertainment και έκλεψαν πληροφορίες που είχαν σχέση με το γνωστό και στην Ελλάδα talent show The X Factor.

Τον Μάιο του 2011, αλλοίωσαν το website του δικτύου τηλεοπτικών σταθμών μή κερδοσκοπικού χαρακτήρα PBS και ανέβασαν ψευδείς ειδήσεις, ενώ ένα μήνα αργότερα, έκλεψαν και διέθεσαν πηγαίο κώδικα από το web site του δικτύου προγραμματιστών της Sony Computer Entertainment.

Επίσης, ο Cleary κατηγορείται πως συμμετείχε σε διάφορες επιθέσεις DDoS (Distributed Denial of Service). Κάποιες από αυτές πραγματοποιήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και συνελήφθη τον Ιούνιο του 2011.

O Cleary προφυλακίστηκε τον Μάρτιο και εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 25 ετών, ενώ υπάρχει πιθανότητα να ζητηθεί από το FBI και η έκδοσή του στις ΗΠΑ .

www.e-pcmag.gr

This entry was posted on Κυριακή, 17 Ιουνίου, 2012 at 18:47 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply