Την έκπληξη στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε το δεύτερο όμιλο του Euro, έκανε η Δανία, επικρατώντας με σκορ 1-0 της Ολλανδίας!

Μία και… έξω;Ο Κρον-Ντέλι στο 24’ πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης -και δεύτερο των Σκανδιναβών σε πρεμιέρα της συγκεκριμένης διοργάνωσης- με αποτέλεσμα να κάνει πολύ δύσκολο το έργο των «οράνιε» για πρόκριση στην επόμενη φάση, στη διασταύρωση με τον όμιλο της Ελλάδας.

Δοκάρι για τον Ρόμπεν στο 36’, ενώ ο Άντερσεν είπε δύο φορές «όχι» σε τετ α τετ των Φαν Πέρσι και Χούντελαρ. Καλύτεροι οι Ολλανδοί στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, με τους Δανούς να σημειώνουν το γκολ, στην πρώτη τους -και μοναδική- επικίνδυνη φάση.

Αναμενόμενο ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης… με την Ολλανδία να πρεσάρει ψηλά και να εκμεταλλεύεται την ταχύτητα των παικτών της και τη Δανία -από την άλλη- να βρίσκεται συνεχώς σε θέση άμυνας. Οι Ρόμπεν, Σνάιντερ και Φαν Πέρσι ήταν «πηγή κινδύνου» για τους αμυντικούς των Σκανδιναβών, ωστόσο αυτό που τους… έσωζε ήταν τα άσχημα τελειώματα.

Όμως, όλα ανατράπηκαν στο 24ο λεπτό, με τον Κρον-Ντέλι, ο οποίος κόντρα στη ροή του αγώνα έκανε το 1-0. Μάλιστα, ο επιθετικός της Μπρόντμπι έγινε ο δεύτερος Δανός που σκοράρει σε πρεμιέρα Euro, ύστερα από το τέρμα του Άλαν Νίλσεν, στο εκείνο το 1996.

Όπως είναι φυσικό, το προβάδισμα αιφνιδίασε τους Ολλανδούς, με τους Δανούς να κρατούν λίγο παραπάνω την μπάλα και να «παγώνουν» το ρυθμό. Αυτό κράτησε για περίπου 10 λεπτά, με τους «οράνιε» να βγαίνουν και πάλι και να γίνονται ξανά απειλητικοί. Στο 36’ ο Ρόμπεν είχε δοκάρι, ενώ ο Φαν Πέρσι δεν κατάφερε να νικήσει -σε τετ α τετ- τον Άντερσεν. Έτσι κύλησαν τα πρώτα 45 λεπτά, με τους Σκανδιναβούς να πηγαίνουν με το 1-0 στα αποδυτήρια.

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο. Η Ολλανδία να έχει γίνει πολύ πιεστική ψάχνοντας το γκολ και τη Δανία να αμύνεται. Μάλιστα, από το 50’ μέχρι το 53’ η άμυνα των Σκανδιναβών πέρασε το τρίλεπτο του… τρόμου, με τους Φαν Πέρσι, Φαν Μπόμελ και Αφελάι να χάνουν διαρκώς ευκαιρίες για την ισοφάριση.

Από ‘κει και πέρα οι Δανοί κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, κόβοντας τις επιθετικές ορέξεις των Ολλανδών. Μάλιστα, είχαν και μία καλή στιγμή με τον Έρικσεν, ο οποίος δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Στεκέλενμπουργκ. Ο Φαν Μάρβαϊκ προσπάθησε να κάνει ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του, βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Φαν ντερ Φάαρτ και Χούντελαρ. Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα ο επιθετικός της Σάλκε βγήκε τετ α τετ με τον Άντερσεν, αλλά ο Δανός τερματοφύλακας έδιωξε και πάλι.

Στα τελευταία 10 λεπτά, η Ολλανδία έδειχνε να μην μπορεί να απειλήσει άλλο την εστία του Άντερσεν, με τους Δανούς να κρατούν -σχεδόν χωρίς κόπο- το προβάδισμα από το 24ο λεπτό και να φτάνουν στη σπουδαία νίκη.

Ολλανδία (Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ (84’ Κάουτ), Χάιτινχα, Φλάαρ, Βίλεμς, Φαν Μπόμελ, Ν. Ντε Γιονγκ (71’ Φαν ντερ Φάαρτ), Ρόμπεν, Σνάιντερ, Αφελάι (71’ Χούντελαρ), Φαν Πέρσι.

Στον πάγκο: Βορμ, Κρουλ, Ματάισεν, Μπουμά, Μπουλαρούζ, Σάαρς, Στρούτμαν, Λ. Ντε Γιονγκ, Νάρσινγκ.

Δανία (Όλσεν): Άντερσεν, Κιάερ, Άγκερ, Σ. Πόουλσεν, Γιάκομπσεν, Κβιστ, Έρικσεν (74’ Σένε), Ζίμλινγκ, Κρον-Ντέλι, Ρόμενταλ (84’ Μίκελσεν), Μπέντνερ.

Στον πάγκο: Λίντεγκααρντ, Σμάιχελ, Μπιέλαντ, Οκόρε, Βας, Κ. Πόουλσεν, Σιλμπερμπάουερ, Τζ. Πόουλσεν, Κάλενμπεργκ, Πέντερσεν.

www.sport-fm.gr


Holland – Denmark footyroom.com από footyroom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.