Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε δημοπρασία σπάνιος υπολογιστής του 1976

9 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Το δημιούργημα του Steve Jobs που «άνοιξε» το δρόμο για τα σημερινά tablets

Έναν εξαιρετικά σπάνιο υπολογιστή Apple 1 από τους πρώτους που σηματοδότησαν την έναρξη της εποχής των υπολογιστών με τη μορφή που τους γνωρίζουμε σήμερα θα δημοπρατήσει ο οίκος Sotheby’s.

Ο υπολογιστής, ένας από τους 200 που υπάρχουν συνολικά είναι ο πρώτος που κατασκευάστηκε ποτέ από τους Steve Jobs και Steve Wozniak το 1976. Πρόκειται για συσκευές που επιβεβαίωσαν την παροιμία ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, καθώς έκτοτε ακολούθησε μια σειρά γεγονότων που οδήγησαν στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα και την εποχή των ταμπλετών.

Ο Steve Wozniak, ο πρώτος άνθρωπος που έκανε χρήση του πληκτρολογίου και είδε τα γράμματα να εμφανίζονται σε μια οθόνη μπροστά του, θα είναι παρών στη δημοπρασία, που θα γίνει στις 15 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη.

Ο υπολογιστής αναμένεται να «πιάσει» από 120.000 έως 180.000 δολάρια και μαζί με αυτόν θα δοθούν χειρόγραφες σημειώσεις του Steve Jobs που χρονολογούνται στο 1974 καθώς και τα αυθεντικά εγχειρίδια του υπολογιστή.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Σάββατο, 9 Ιουνίου, 2012 at 15:40 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply