Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι επιχειρήσεις προετοιμάζονται για τη δραχμή

9 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Προμηθεύονται ακόμη και ενισχυμένα ρολά για να προστατευτούν από επιδρομές

http://www.newsbeast.gr/files/temp/F6A967AC620FE7DDFA4F3B6AE87B986C.jpg
Οι μεγάλες επιχειρήσεις, ελληνικές και ξένες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ.

Παρότι επισήμως οι περισσότεροι επικεφαλής των εταιρειών αρνούνται ότι  έχουν επεξεργαστεί συγκεκριμένο σχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη τους, διερευνώνται οι δυνατότητες και τα πιθανά προβλήματα κατά την προσαρμογή των πληροφοριακών συστημάτων τους σε νέο νόμισμα.

Επίσης, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Καθημερινή, οι επιχειρήσεις που προμηθεύονται πρώτες ύλες από το εξωτερικό κάνουν κινήσεις αντιστάθμισης συναλλαγματικού κινδύνου. Οι πολυεθνικές περιορίζουν τον εξωτερικό και τον εσωτερικό δανεισμό των θυγατρικών τους στην Ελλάδα και μεταφέρουν τις καθημερινές εισπράξεις σε τράπεζες του εξωτερικού.

Τέλος, κάποιες επιχειρήσεις φοβούμενες κοινωνικές αναταραχές, έχουν προμηθευτεί ακόμη και ενισχυμένα ρολά ασφαλείας για να προστατεύσουν τα καταστήματα τους από επιδρομές.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Σάββατο, 9 Ιουνίου, 2012 at 12:02 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply