Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιατί κύριε η Ελλάδα δεν είναι στο ευρώ; – Άρχισε η τηλεοπτική καμπάνια της ΝΔ (Video)…

Ιούνιος 7th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Το διακύβευμα των εκλογών για την παραμονή της χώρας στο ευρώ θέτει με άμεσο τρόπο το προεκλογικό σποτ της ΝΔ

http://img.protothema.gr/6DF4B683035BC4F610ED4310D790BB19.jpgΤο διαφημιστικό μήνυμα ξεκινά με τον δάσκαλο να απαριθμεί τις χώρες της ευρωζώνης: «… Κύπρος, Βέλγιο, Ιρλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία… Αυτές οι χώρες είναι στο ευρώ…».

Είναι προφανές ότι η εικόνα μας παραπέμπει στο μέλλον. Στην περίπτωση που η Ελλάδα θα αναγκαστεί να βγει από το κοινό νόμισμα, κάτι που απεύχονται οι Έλληνες στην συντριπτική τους πλειοψηφία.
«Και η Ελλάδα κύριε; Δεν είναι;», ρωτά μια μικρή μαθήτρια το δάσκαλο της.

Ακολουθούν λίγα δευτερόλεπτα σιωπής που αποκαλύπτουν την προφανή αδυναμία του εκπαιδευτικού να εξηγήσει στην μικρή τι ακριβώς συνέβη και η χώρα δεν είναι μέλος της ομάδας των ευρωπαϊκών χωρών που χρησιμοποιοπούν το κοινό νόμισμα.

«Γιατί; Γιατί κύριε;» επιμένει η μικρούλα χωρίς να παίρνει απάντηση.

«Με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε», αναγράφεται στην κάρτα με την οποία ολοκληρώνεται η διαφήμιση. «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από υπεύθυνη πρόταση», είναι το κεντρικό μήνυμα που προβάλλει με το διαφημιστικό της η ΝΔ.

Για κάποιους είναι αμφιλεγόμενο. Ορισμένοι το έχουν χαρακτηρίσει απαράδεκτο. Άλλοι κάνουν κριτική για το γεγονός ότι στη διαφήμιση πρωταγωνιστούν παιδιά. Το γεγονός είναι ότι ένα πολιτικό διαφημιστικό σποτ έχει μπει στο επίκεντρο της συζήτησης. Ένα σποτ που απευθύνεται στο συναίσθημα θέτοντας το ερώτημα πώς θα εξηγήσουμε στα ελληνόπουλα ενδεχόμενη έξοδο από την ευρωζώνη.
Δείτε το Video

 

Πρώτο Θέμα

This entry was posted on Πέμπτη, Ιούνιος 7th, 2012 at 18:19 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply