Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα λάθη και οι γκάφες στις Πανελλαδικές από το 1985 μέχρι σήμερα

Ιούνιος 3rd, 2012 by Χρήστος Μίμης

«Πρωταθλήτρια» σε λάθη η Φυσική

Δεν υπάρχει χρονιά που στις Πανελλαδικές Εξετάσεις να μην υπήρχαν γκάφες ή λάθη. Η φετινή χρονιά με τις αντικρουόμενες οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της Φυσικής θα μείνει στην ιστορία των Πανελλαδικών ως το μάθημα που ξεσήκωσε το μεγαλύτερο σάλο.

Στο … «τοπ 10» των Πανελλαδικών θα μείνει σίγουρα και το μάθημα της έκθεσης το 1985 με τις λέξεις «αρωγή» και «ευδοκίμηση» που ελάχιστοι υποψήφιοι, εκτός τρίτης δέσμης, κατάλαβαν τι ζητούσε το θέμα.

Δύο χρόνια μετά, το 1987, ξεσπάει νέα θύελλα με το μάθημα της Φυσικής , καθώς ένα προς εξέταση θέμα ήταν παρόμοιο με άσκηση του βιβλίου η λύση της οποίας ήταν λανθασμένη.

Το 1989 ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων καταγγέλλει την Κεντρική Επιτροπή Γενικών Εξετάσεων για λανθασμένο τρόπο διατύπωσης θέματος της Κοινωνιολογίας, λάθος που οδήγησε στην αποτυχία πάνω από το 85% των υποψηφίων.

Ένα ακόμα «επεισόδιο» σημειώθηκε με την κοινωνιολογία το 1992 με την ΟΛΜΕ να ζητά ακύρωση της εξέτασης του μαθήματος.

Στην ιστορία πέρασε το 1993 με το μάθημα της Φυσικής , καθώς η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ζήτησε ακύρωσης της εξέτασης του συγκεκριμένου μαθήματος, ενώ για ασάφειες στη Φυσική γίνεται λόγος και το 1998.

Το 2001 η Κεντρική Επιτροπή κάνει το λάθος στα αρχαία ελληνικά να επιλέξει θέμα που είχαν βάλει οι φροντιστές στις εξετάσεις προσομοιώσεις ανοίγοντας ατελείωτους κύκλους συζητήσεων για την επιλογή αυτή.

Στα Μαθηματικά του 2003 , η Μαθηματική Εταιρία έκανε λόγο για λάθος επιλογή ενώ πάλι στη Φυσική το 2003 η Κεντρική Επιτροπή λόγω λάθους αποφάσισε την ακύρωση ερωτήματος.

Το 2005 λόγω της δυσκολίας των θεμάτων κάποιοι καθηγητές δεν βαθμολογούν γραπτά ενώ η ΟΛΜΕ καταγγέλλει την επιλογή των θεμάτων. Το 2006 η Ένωση Βιολόγων κάνει λόγο για λανθασμένη διατύπωση.

Γκάφα ολκής του υπουργείου Παιδείας είχαμε και το 2007 με ανακοίνωση λάθος βάσεων, κάτι που προκάλεσε σάλο στους υποψηφίους.

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

This entry was posted on Κυριακή, Ιούνιος 3rd, 2012 at 10:20 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply