Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα αναλύσουν τρίχες και δόντιαπου υποθετικά ανήκουν στον χιονάνθρωπο των Ιμαλαΐων, γνωστό και ως γέτι, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα ίχνη τους μυστηριώδους και πιθανότατα μυθικού είδους.

Το Κολλέγιο Γούλφσον της Οξφόρδης ζητάει δείγματα τριχών και δοντιών και άλλου οργανικού υλικού από “κρυπτόζωα”(cryptids), δηλαδή άγνωστα είδη όπως το γέτι, προκειμένου να αναλύσει το DNA τους χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής.

Οι δωρητές θα μπορούν να καταθέτουν το υλικό ανωνύμως, όπως επίσης και τις θεωρίες τους σχετικά με την προέλευσή του.

Τα κρυπτόζωα είναι είδη των οποίων η ύπαρξη υπονοείται χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί από την επιστήμη.

Οι μύθοι για το γέτι εξαπλώνονται από τα Ιμαλάια έως τη Σιβηρία και τη Βόρεια Αμερική, όπου το είδος είναι γνωστό ως bigfoot.

Στην τάξη των κρυπτόζωων ανήκει και το γνωστό μας τέρας του Λοχ Νες το οποίο υποτίθεται ότι ενδημεί στην ομώνυμη λίμνη της Σκωτίας.

“Οι θεωρίες για το γέτι εκτείνονται από εκείνη υποστηρίζει ότι πρόκειται για επιζώντα ανθρωποειδή, όπως ο άνθρωπος του Νεάτερνταλ (Homo neanderthalensis)*1 και ο άνθρωπος Φλόρες (Homo floresiensis)*2 έως εκείνη που μιλάει για μεγάλα πρωτεύοντα θηλαστικά, όπως οΓιγαντοπίθηκος ή τοπικά υποείδη μαύρων ή καφέ αρκούδων” σημειώνει ο Μπράιν Σάικς, γενετιστής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2011 ερισσότεροι από δέκα επιστήμονες από τον Καναδά, την Εσθονία, τη Σουηδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με “ερασιτέχνες” ερευνητές του γέτι ταξίδεψαν ως το μακρυνό Τάσταγκολ, 3000 χιλιόμετρα από τη Μόσχα, για να ανταλλάξουν εμπειρίες με τους Ρώσους συναδέλφους τους σχετικά με την ύπαρξη του γέτι .

*1 Ο άνθρωπος του Νεάντερταλ (Homo neanderthalensis), ή απλά Νεάντερταλ, είναι είδος το οποίο εμφανίστηκε 130.000 χρόνια πριν και υπήρξε μέχρι πριν 35.000 χρόνια. Η ονομασία του προέρχεται από την κοιλάδα Νεάντερταλ της Γερμανίας, όπου το 1856 ανακαλύφθηκαν από εργάτες απολιθωμένα οστά τα οποία αποδόθηκαν στο συγκεκριμένο είδος.

*2 O Homo floresiensis (Άνθρωπος Φλόρες) έζησε περίπου 100.000 με 12.000 χιλιάδες χρόνια πριν, και συχνά αποκαλείται χόμπιτ λόγω του μικρού μεγέθους του, που πιθανότατα ήταν αποτέλεσμα κάποιου είδους νανισμού.

www.econews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.