Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ξενοδόχοι Αθήνας: Δραματική αύξηση των «λουκέτων» αν δεν ληφθούν μέτρα

Μάιος 31st, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πάνω από 20 ξενοδοχεία έκλεισαν την τελευταία διετία στην πρωτεύουσα

Ξενοδόχοι Αθήνας: Δραματική αύξηση των «λουκέτων» αν δεν ληφθούν μέτραΓια δραματική αύξηση στον αριθμό των ξενοδοχείων που θα κλείσουν στην Αττική προειδοποιεί η Ενωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής (ΕΞΑ-Α), αν «δεν περιφρουρηθεί το τουριστικό προϊόν και το όνομα της Αθήνας», ενώ σημειώνει ότι «άγνωστες θα είναι οι αλυσιδωτές απώλειες στην απασχόληση και στον ελληνικό τουρισμό» σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Με αφορμή τη διακοπή λειτουργίας του ATHENS IMPERIAL ενός ακόμα ξενοδοχείου της Αθήνας, κατηγορίας πέντε αστέρων, η Ενωση σημειώνει ότι το γεγονός ότι την τελευταία διετία τουλάχιστον 20 αθηναϊκά ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών έκλεισαν και πολλά άλλα αναστέλλουν την λειτουργία τους, φανερώνει το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και την – με γεωμετρική πρόοδο – γιγάντωση του επικίνδυνου φαινομένου.

«Η «μεταολυμπιακή» – λαμπερή, αναβαθμισμένη και εμπλουτισμένη με νέες υποδομές Αθήνα, δυστυχώς, εγκαταλείφθηκε στη τύχη της επί σειρά ετών, απ’ όλες τις κυβερνήσεις και απ’ όλα τα αρμόδια υπουργεία – και φυσικά αναφερόμαστε και στην «προ κρίσης εποχή», τονίζει η ΕΞΑΑ. Όπως επισημαίνεται ο «προορισμός υποβαθμίστηκε και απαξιώθηκε συστηματικά καθώς η παράνομη μετανάστευση, η εγκληματικότητα και η ανομία σε κάθε της μορφή, αφέθηκαν από την Πολιτεία να εξελιχθούν σε «φυσικό περιβάλλον» εντός του Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου της πόλης».

Ταυτόχρονα η πρωτοφανής οικονομική κρίση, «ήρθε απλά να αποτελειώσει τις επιχειρήσεις», ενώ «η ασταμάτητη δυσφήμηση της χώρας και του προορισμού» συνέβαλλε στη συνεχή μείωση της ζήτησης, στην ακύρωση προγραμματισμένων κρατήσεων, στη μείωση των πληροτήτων, στην πτώση των εσόδων σε ποσοστά από 40% έως και 55%, με αποτέλεσμα την αδυναμία των μονάδων να ανταποκριθούν σε λειτουργικά έξοδα και πάγιες υποχρεώσεις.

This entry was posted on Πέμπτη, Μάιος 31st, 2012 at 14:51 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply