Ισόπαλη (1-1) η Εθνική στο πρώτο τεστ πριν από το EuroΘετικό ήταν το τεστ της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Σλοβενία σε φιλικό που έγινε το Σάββατο στην Αυστρία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε στο φινάλε μια νίκη ψυχολογίας καθώς προηγήθηκε με τον Τοροσίδη στο 8′, αλλά δέχθηκε γκολ από τον Κούρτιτς στο 87′. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Κονέ γιατί χτύπησε αντίπαλο!

Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε νωρίς, μόλις στο 8′, όταν από μπαλιά του Μανιάτη, ο Τοροσίδης μπήκε στην περιοχή από δεξιά, σούταρε διαγώνια κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ένα τέταρτο μετά, ο σκόρερ τραυματίστηκε και αποχώρησε, χωρίς όμως να έχει κάτι το ανησυχητικό. Παρά το θετικό ξεκίνημα της εθνικής, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και οι καλές στιγμές ελάχιστες, καθώς οι δύο ομάδες κατανάλωναν την ενέργειά τους στο κέντρο του γηπέδου. Έτσι, μ’ ένα σουτ του Καραγκούνη στο 43′, που έφυγε λίγο άουτ, ολοκληρώθηκε το α’ ημίχρονο.

Η εθνική έδειξε να μπαίνει πιο ορεξάτη στο β’ ημίχρονο και στο 52′ από μπαλιά του Νίνη, ο Γκέκας έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά πλάσαρε πάνω από το δοκάρι. Στο 71′ η Σλοβενία είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά ο Χαλκιάς απέκρουσε και το φάουλ του Κούρτιτς και το εξ επαφής σουτ στην επαναφορά του Σούλερ. Δεν το κατάφερε όμως και στο 87′, όταν και πάλι με φάουλ ο Κούρτιτς νίκησε αυτή τη φορά τον έλληνα γκολκίπερ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κονέ χτύπησε εκτός φάσης αντίπαλό του και τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα. Μια αποβολή που κατά πάσα πιθανότητα θα του στερήσει και τη συμμετοχή του στα τελικά του EURO, καθώς εκτιμάται ότι θα είναι ο ένας από τους δύο διεθνείς που θα αποκλειστούν από την 25άδα.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 92′ Κονέ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κατσουράνης, Παπασταθόπουλος – Κιρμ, Μπρέτσκο, Κούρτιτς, Μπίρσα

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Τοροσίδης (23′ λ.τρ. Τζιόλης), Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης (64′ Λυμπερόπουλος), Κατσουράνης (46′ Μαλεζάς), Νίνης (72′ Κονέ), Γκέκας (64′ Μήτρογλου), Καραγκούνης, Σαμαράς (46′ Φορτούνης).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Σλάβισα Στογιάνοβιτς): Σ. Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σούλερ, Σέζαρ, Τζόκιτς (21′ λ.τρ. Κέλαρ), Κούρτιτς, Ραντοσάβλεβιτς (85′ Μέρτελι), Βρσιτς, Κιρμ (66′ Ίλισιτς), Μάταβζ (79′ Βελικόνια), Σίσιτς.

ΔΟΛ
Δείτε το 1-0

Δείτε την ισοφάριση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.