Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πτώχευσε η Μπάρτσα, η Ισπανία ένα βήμα πριν τη διάσωση – Τι λέει η γαλλική Figaro

Μάιος 26th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η επαρχία της Καταλονίας είναι έτοιμη να χρεοκοπήσει μέχρι το τέλος Μαίου και ζήτησε βοήθεια από το ισπανικό κράτος, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα της γαλλικής Le Figaro που παρουσιάζει το θέμα, η Ισπανία είναι η επόμενη χώρα που θα μπει σε πακέτο διάσωσης.

Το θέμα, λέει η εφημερίδα, προκάλεσε πανικό χθες στην Ισπανία, όταν ο πρόεδρος της Καταλωνίας ζήτησε επίσημα και δημοσίως βοήθεια από τη κυβέρνησης της Ισπανίας. Το αποτέλεσμα ήταν το ευρώ να πέσει στα 1,25 δολάρια και το επιτόκιο- απόδοση του δεκαετούς ισπανικού ομολόγου να σκαρφαλώσει στο 6,3% δηλαδή αρκετά πάνω από το «απαγορευτικό» επίπεδο δανεισμού του 6%.

Η Καταλονία αντιπροσωπεύει το 1/5 της ισπανικής οικονομίας ή λίγο πάνω από το 20% του ΑΕΠ της χώρας και ένα χρέος 41 δις ευρώ. Οι περιφέρειες της Ισπανίας συμπεριλαμβανομένης όχι μόνον της Καταλονίας αλλά και της γειτονικής Βαλένθια είναι σε κατάσταση πτώχευσης ενώ άγνωστο παραμένει το κόστος ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας Bankia που λέγεται ότι έχει τετραπλασιαστεί…

This entry was posted on Σάββατο, Μάιος 26th, 2012 at 21:22 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply