Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πανελλαδικές: Βατά τα Μαθηματικά, παγίδα στη Βιολογία -Δείτε τα θέματα

Μάιος 23rd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Αναμενόμενης δυσκολίας χαρακτηρίζονται τα θέματα σε Ιστορία και Φυσική

Πανελλαδικές: Βατά τα Μαθηματικά, παγίδα στη Βιολογία

Σε τέσσερα μαθήματα γενικής παιδείας, τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, την Ιστορία και τη Φυσική διαγωνίστηκαν την Τετάρτη οι υποψήφιοι για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Τα Μαθηματικά, τα οποία είναι και κρίσιμο μάθημα για όσους επιδιώκουν την εισαγωγή τους σε οικονομικά Τμήματα, ήταν εφέτος ευκολότερα από ό,τι τα αντίστοιχα περυσινά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκπαιδευτικών και βαθμολογητών που μίλησαν στο «Βήμα».

Ωστόσο στη Βιολογία το θέμα Δ2, που ζητούσε από τους υποψηφίους να προσδιορίσουν εικόνες του νέφους της Αθήνας σε διαφορετικές ώρες της ημέρες, κρίνεται από βιολόγους ως αμφιλεγόμενο και πιθανολογείται ότι μπορεί να δυσκόλεψε πολλούς μαθητές. Το θέμα αυτό μπορεί να «κοστίσει» έως και 2 μονάδες στις είκοσι, όπως λένε εκπαιδευτικοί στο «Βήμα».

Στην Ιστορία και τη Φυσική, όπου όμως διαγωνίζονται μόνο λίγες εκατοντάδες υποψηφίων τα θέματα ήταν αναμενόμενης δυσκολίας και δεν παρουσίασαν προβλήματα ή ασάφειες.

Την Παρασκευή οι υποψήφιοι εξετάζονται στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δυο κύκλων) και τη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης

 

Μάρνυ Παπαματθαίου

 

Δείτε εδώ τα θέματα της Βιολογίας

Δείτε εδώ τα θέματα της Φυσικής

Δείτε εδώ τα θέματα των Μαθηματικών

Δείτε εδώ τα θέματα της Ιστορίας

This entry was posted on Τετάρτη, Μάιος 23rd, 2012 at 12:27 and is filed under Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply