Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επιμένει η Προεδρία για την πρόταση της Μέρκελ για δημοψήφισμα παραμονής στο ευρώ

Μάιος 19th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πηγές από το Προεδρικό Μέγαρο υποστηρίζουν ότι η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου αποτυπώνει την πραγματικότητα

Επιμένει η Προεδρία για την πρόταση της Μέρκελ για δημοψήφισμα παραμονής στο ευρώΠηγή της Προεδρίας της Δημοκρατίας συγκεκριμένα ανέφερε: «Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του γραφείου του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού κ. Π. Πικραμμένου αποτυπώνει την πραγματικότητα».

Με αυτό τον τροπο  η Προεδρία της Δημοκρατία θέλησε να απαντήσει στον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, ο οποίος διέψευσε ότι η καγκελάριος πρότεινε στον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή της Ελλάδας. Η ίδια πηγή, που θέλησε να ακτονομαστεί, ανέφερε ακόμα ότι εάν απαιτηθεί θα εκδοθεί και επίσημη ανακοίνωση.

Σημείωσε ότι τα ίδια είπε και ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Σουλτς στον κ. Παπούλια κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία τριών συνεργατών του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως «Το Βήμα» πληροφορείται η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Καγκελάριος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διήρκησε λίγα λεπτά και σ΄ αυτήν χρησιμοποιήθηκαν και διερμηνείς.

Η διάψευση της Καγκελαρίας

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, «ειδήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η καγκελάριος πρότεινε στον έλληνα πρόεδρο της δημοκρατίας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι λάθος».

Η ίδια εκπρόσωπος αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα του «Βήματος» αν η κυρίαΑνγκελα Μέρκελ εξέφρασε «σκέψεις», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου στον κ. Κάρολο Παπούλια για το θέμα, ή αν έγινε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση γι’ αυτό.

Η «βόμβα» Μέρκελ για δημοψήφισμα

Λίγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τσιόδρας είχε εκδόσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η Ανγκελα Μέρκελ είχε μιλήσει για δημοψήφισμα παραμονής ή όχι της Ελλάδας:

«Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δ ημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Π. Καμμένο, πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αλ. Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου- Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Ανγκελα Μέρκελ».

Η κυρία Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης. Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες».

»Επίσης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη. Είναι πρόδηλο ωστόσο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης»

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Σάββατο, Μάιος 19th, 2012 at 09:11 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply