Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΠΑΤΡΑ: “Πρωταθλητής” στο μπιλιάρδο… με επίδομα τυφλότητας

14 Μαΐου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ακούγεται απίστευτο, κι όμως όχι απλά είναι αληθινό αλλά έχει γίνει αντικείμενο ευρείας συζήτησης μεταξύ συναδέλφων του! Δημόσιος υπάλληλος που εργάζεται σε υπηρεσία της Πάτρας και λαμβάνει επίδομα τυφλότητας («ακούγεται» πως του αντιστοιχούν πάνω από 600 ευρώ μηνιαίως),  είναι «πρωταθλητής» στο μπιλιάρδο!

Σύμφωνα με το Dete.gr, πρόκειται για γνωστό υπάλληλο ο οποίος «κυκλοφορεί» σε διάφορα στέκια της πόλης, έχει όμως μανία… με το μπιλιάρδο! Φαίνεται πως η στέκα λειτουργεί ως…. «μαγικό ραβδί» και η πάθησή του θεραπεύεται όταν βάζει «φάλτσα» στη λευκή μπάλα για να χτυπήσει με ακρίβεια τις υπόλοιπες.

Συνάδελφοί του λένε πως είναι τόσο καλός παίχτης που με δυσκολία μπορεί κάποιος να τον κερδίσει. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν είναι «μαϊμού» τυφλός, έχει όντως πρόβλημα στα μάτια, όμως αυτό φαίνεται πως δεν τον εμποδίζει να είναι μανιώδης και καλός παίκτης στην πράσινη τσόχα του μπιλιάρδου. Και βέβαια να χειρίζεται με μαεστρία, ευθύτητα, σταθερότητα και ακρίβεια την στέκα.

Στην Πάτρα πάντως παρά το σάλο που είχε ξεσπάσει πανελληνίως με επιδόματα σε «μαϊμού» τυφλούς (σε Ζάκυνθο, Εύβοια, Κέρκυρα κλπ) δεν είχε εντοπιστεί κάποιο τέτοιο κρούσμα. Μάλιστα οι τυφλοί της Πάτρας είχαν ανταποκριθεί στην κλήση του Υπουργείου για επανεξέταση, ώστε να συνταχθεί νέος κατάλογος… χωρίς τους «μαϊμού» τυφλούς.

Συνεχίζεται η έρευνα στα νησιά
Στο μεταξύ δύο μήνες μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τους «μαϊμού τυφλούς», η έρευνα συνεχίζεται. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας έχει εξαπολύσει έρευνα μετά από το ρεκόρ “αναπηρίας” στη Ζάκυνθο, καθώς το 1,8% του πληθυσμού πήρε επίδομα τυφλού πέρυσι.

Το ζήτημα των τυφλών στη Ζάκυνθο αποτέλεσε αφορμή και για προεκλογικές κόντρες. Ο Δήμαρχος Στ. Μποζίκης κατηγορούσε ευθέως τον βουλευτή της ΝΔ κ. Γάσπαρο, πως όταν ήταν Νομάρχης έπαιρνε τις εκλογές μοιράζοντας επιδόματα τυφλών! Κι όμως ο κ. Γάσπαρος κατάφερε να κατακτήσει τη μία και μοναδική έδρα στο νησί.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι και η διερεύνηση της υπόθεσης του προϊσταμένου υπηρεσίας στο νησί, ο οποίος κατηγορείται ότι εισέπραττε ο ίδιος επίδομα τυφλότητας, επίδομα το οποίο έπαιρνε παράνομα και η θεία του. Επίσης κατηγορείται ότι έχει νοικιάσει κτίριο, το οποίο του ανήκει, στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, των οποίων προΐσταται, ενώ παράλληλα διατηρεί και ξενοδοχειακή επιχείρηση.

This entry was posted on Δευτέρα, 14 Μαΐου, 2012 at 23:58 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply