Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χωρίς γιατρό το Σπήλαιο Γρεβενών; – Ποια η στάση του διοικητή του νοσοκομείου Γρεβενών;

2 Μαΐου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://grevenain.gr/media/k2/items/cache/e2dc343852dcc66e453f7f9901577ec5_XL.jpgΤις τελευταίες μέρες το νοσοκομείο Γρεβενών δείχνει το σκληρό του πρόσωπο σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας, κατοίκους του Σπηλαίου Γρεβενών που έχουν ανάγκη ιατρικής φροντίδας.

Το Σπήλαιο Γρεβενών είναι ένα από τα λίγα ορεινά χωριά του Νομού μας που παραμένει ζωντανό. Οι μόνιμοι κάτοικοι, σε μεγάλο βαθμό ηλικιωμένοι, τα τελευταία χρόνια είχαν τη δυνατότητα ιατρικής φροντίδας στο κοινοτικό κατάστημα του χωριού σε εβδομαδιαία βάση με την επίσκεψη αγροτικού ιατρού.

Τις τελευταίες εβδομάδες όμως τα πράγματα άλλαξαν. Το χωριό πλέον δεν το επισκέπτεται ιατρός ούτε μία ώρα την εβδομάδα. Τους ασθενείς τους αναγκάζουν πλέον να μετακινούνται σε γειτονικό χωριό που απέχει τέσσερα χιλιόμετρα.

Οι ασθενείς κατά βάση ηλικιωμένοι χωρίς αυτοκίνητα και φυσικά με την απουσία συγκοινωνίας δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν στο γειτονικό χωριό. Συνεπώς οι κάτοικοι του χωριού δεν έχουν δικαίωμα στην δημόσια ιατρική φροντίδα.

Οι προφάσεις του νοσοκομείου αστείες. Ισχυρίζονται ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, που είναι πλέον υποχρεωτική, σε συνδυασμό με την έλλειψη παροχής ίντερνετ στο Σπήλαιο καθιστά την επίσκεψη του ιατρού αδύνατη.

Αρχικά θέλω να τονίσω ότι τεράστιο μερίδιο ευθύνης φέρει η διοίκηση του ΟΤΕ Γρεβενών που δεν είναι άξια να ολοκληρώσει ένα έτοιμο έργο πνοής και πλέον ανάγκης, για τον ορεινό μας όγκο.

Όσο αφόρα την διοίκηση του νοσοκομείου θα μπορούσε να ενημερωθεί από το τμήμα πληροφορικής, που διαθέτει και εμείς πληρώνουμε, ότι μέσα σε δέκα λεπτά και με ελάχιστο κόστος θα μπορούσε, το κοινοτικό κατάστημα στο Σπήλαιο, όπου στεγάζεται ο ιατρός, με μία σύνδεση 3G κινητής τηλεφωνίας να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Μήπως τα 20 ευρώ το μήνα που στοιχίζει μια 3G σύνδεση τα θεωρεί πολλά ο διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών για την εξυπηρέτηση 70-80 ηλικιωμένων κατοίκων του Σπηλαίου.

www.grevenain.gr

This entry was posted on Τετάρτη, 2 Μαΐου, 2012 at 21:01 and is filed under ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply