http://www.skai.gr/files/temp/B0A19C76B726D2242E2F871C08873260.jpgΣε ρεπορτάζ με τίτλο «Μετά την πτώση» το αμερικανικό περιοδικό Time φιλοξενεί συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου σχολιάζοντας ότι όπως και η χώρα του ο πρώην πρωθυπουργός έχει υποβαθμιστεί το τελευταίο εξάμηνο.

Ο κ. Παπανδρέου σχολιάζει ότι τα γεγονότα και τα επώδυνα μέτρα λιτότητας που οδήγησαν στην παραίτησή του μάλλον δε θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, καθώς η Ελλάδα λειτούργησε ως πειραματόζωο.

Το περιοδικό κάνει αναφορά στην ύφεση στην Ελλάδα, την υψηλή ανεργία, τις αυτοκτονίες, τα λουκέτα σε επιχειρήσεις, τους αστέγους και τα συσσίτια. Ο Γιώργος Παπανδρέου εύχεται η διαδικασία προσαρμογής να μπορούσε να γίνει με ηπιότερο τρόπο, ιδίως για όσους δεν ευθύνονται για την κρίση, όπως οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι.

Επικρίνει ορισμένους «λαϊκιστές» Ευρωπαίους πολιτικούς που λένε ότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα αλλά οι Έλληνες. Διερωτάται πώς μπορεί ένας βουλευτής να λέει στη χώρα του ότι θα στηρίξει την Ελλάδα και παράλληλα να κατηγορεί τους Έλληνες ως τεμπέληδες.

Υπερασπίζεται την απόφασή του για δημοψήφισμα, λέγοντας ότι έπρεπε να γίνει για να μην υπάρχει η αίσθηση ότι επιβαλλόταν στον ελληνικό λαό το δεύτερο μνημόνιο. Η πεποίθησή του ήταν ότι οι Έλληνες θα ψήφιζαν «ναι» και ότι παρά τις δυσκολίες θα αντιμετώπιζαν με τις θυσίες τους την κρίση. Εκφράζει δε τη δυσαρέσκειά του για τις αντιδράσεις στην Ευρώπη.

Θανάσης Γκαβός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.