Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παππούς 92 ετών αρχιπειρατής του Διαδικτύου με αγνές προθέσεις

1 Μαΐου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://www.skai.gr/files/temp/E5F5A32D2A5C3F569A2E31881AC03256.jpgΟ κύριος Χάϊμαν Στράχμαν – 92χρονος χήρος, κάτοικος του Λονγκ Άϊλαντ της Νέας Υόρκης και βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – είναι ένας από τους μεγαλύτερους πειρατές του Διαδικτύου.
Σύμφωνα με την New York Times, κατά τη διάρκεια των τελευταίων οκτώ ετών ο Στράχμαν κατέβασε και αντέγραψε εκατοντάδες χιλιάδες αντίγραφα ταινιών. Ο λόγος; Στέλνει όλα αυτά τα DVD, 4.000 χιλιάδες δέματα μέχρι σήμερα, στα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν για να ψυχαγωγούνται εκεί οι φαντάροι.

Ο συνταγματάρχης Μπράϊαν Κουράν, που επέστρεψε πρόσφατα από το Αφγανιστάν, υπολογίζει πως ο Στράχμαν έστειλε στη μονάδα του περίπου δυο χιλιάδες DVD, από το 2008 μέχρι το 2010. Σύμφωνα με τον Κουράν, οι στρατιώτες του είδαν την ταινία “Τρανσφόρμερς” πριν από την κυκλοφορία της στις αμερικανικές αίθουσες.

Οι στρατιώτες παραλαμβάνουν τα DVD χωρίς να ξέρουν ποιος ακριβώς είναι ο αποστολέας – οι περισσότεροι τον γνωρίζουν μονάχα από το παρατσούκλι του, “Μπιγκ Χάϊ”, και σε καμία περίπτωση δεν φαντάζονται πως επρόκειτο για έναν ηλικιωμένο εβραίο από τη Νέα Υόρκη. Οι ταινίες αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις δυσκολίες της θητείας τους, τόσο μακριά από τις Η.Π.Α.

Ο Στράχμαν ξεκίνησε να αντιγράφει ταινίες το 2003, τη χρονιά που πέθανε η σύζυγός του. Επισκέφτηκε μια ιστοσελίδα όπου συγκεντρώνονταν τα αιτήματα στρατιωτών για προμήθειες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, και παρατήρησε πως πολλοί φαντάροι ζητούσαν ταινίες. Έτσι, ξεκίνησε να μένει ξάγρυπνος τα βράδια, κατεβάζοντας και αντιγράφοντας ταινίες, μια πρακτική που ασκεί μέχρι σήμερα.

Προς το παρόν, η ένωση των κινηματογραφικών στούντιο της Αμερικής δεν έχει παρέμβει. Εκπρόσωπος τους αρκέστηκε στο να πει πως είναι ευγνώμονες που μπορούν να παρέχουν ψυχαγωγία για τα αμερικανικά στρατεύματα. Ο ίδιος ο Στράχμαν λέει πως αν δεν ήταν 92 ετών θα ήταν σίγουρα στη φυλακή.

Το μοναδικό του όφελος από την παράνομη δραστηριότητά του είναι οι ευχαριστήριες επιστολές των στρατιωτών που γεμίζουν μέχρι στιγμής επτά μεγάλα ντοσιέ. Τώρα τους ετοιμάζει νέες ταινίες στον αντιγραφέα του που μπορεί να παράγει μέχρι 7 κόπιες DVD ταυτόχρονα… τι παίζει σήμερα; Το Moneyball με τον Brad Pitt και το οσκαρικό The Artist.

The New York Times

This entry was posted on Τρίτη, 1 Μαΐου, 2012 at 00:24 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply