Μία εξ αυτών εργαζόταν στην περιοχή της Ομόνοιας και είναι Ελληνίδα

Τρεις ακόμη ιερόδουλες βρέθηκαν θετικές στον ιό HIVΆλλες τρεις ιερόδουλες βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV το απόγευμα της Δευτέρας, λίγες μόνο ώρες μετά την προφυλάκιση της 22χρονης που εντοπίστηκε σε παράνομο οίκο ανοχής της οδού Αχαρνών.
Για τη μία εκ των γυναικών, για την οποία υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, σημειώνεται ότι εντοπίστηκε σε υγειονομικό έλεγχο σε υπαίθριο χώρο στην Ομόνοια.

«Στον πρώτο υγειονομικό έλεγχο, σε υπαίθριους χώρους που εκδίδονται ιερόδουλες (24 άτομα ελέγχθηκαν), διαπιστώθηκε εκδιδόμενη θετική στην HIV λοίμωξη (Ομόνοια)» αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται τώρα στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, της Πλατείας Αμερικής και στο Μεταξουργείο.

Με βάση τη νέα υγειονομική διάταξη, οι κινητές μονάδες επιτηρούν από τη Δευτέρα και το κέντρο φιλοξενίας κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρεται και στην υπόθεση της οροθετικής ιερόδουλης που εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα: «Δημοσιοποιήθηκε η διεύθυνση του οίκου ανοχής από το ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή ήταν αδύνατη η ιχνηλάτηση των πιθανώς απροφύλακτων επαφών της συγκεκριμένης εργαζόμενης».

»Μετά δε τη γνωστοποίηση αυτή, έχουν απευθυνθεί στην τηλεφωνική γραμμή για το AIDS και στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ πάνω από 700 που είχαν κατά δήλωσή τους απροφύλακτη επαφή με την ανωτέρω εργαζόμενη».

»Για τρία άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή τις τελευταίες 72 ώρες με την ως άνω εργαζόμενη, κρίθηκε από τους γιατρούς των Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ότι θα πρέπει να λάβουν προφυλακτική αγωγή, προκειμένου να αποφύγουν τη νόσηση».

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων υπενθυμίζει ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων HIV/AIDS και εφιστά την προσοχή σε κάποια βασικά σημεία:

O HIV μεταδίδεται μέσω της ανταλλαγής συγκεκριμένων υγρών:

* Αίμα
* Σπέρμα
* Προσπερματικά υγρά
* Κολπικά υγρά
* Μητρικό γάλα

Συμπεριφορές που επιτρέπουν τη μετάδοση του ιού HIV:

* Σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη.
* Κοινή χρήση αιχμηρών αντικειμένων.
* Από τη μητέρα με HIV AIDS στο νεογνό.

Το αιματολογικό τεστ για τον HIV προσφέρεται δωρεάν στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων των κρατικών νοσοκομείων, καθώς και στις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες βρίσκονται στην πλατεία Κουμουνδούρου, Ομόνοιας, Βάθη.

Περισσότερες πληροφορίες προσφέρουν οι τηλεφωνικές γραμμές του ΚΕΕΛΠΝΟ:

* Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210-72.22.222
* Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210-5212054
* Τηλεφωνικές γραμμές: 210 7222222, 210 5212054, 210 5222339
* ΚΕΕΛΝΠΟ Θεσσαλονίκης: 2310- 243363/229139

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You missed