Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Προφυλακιστέα κρίθηκε και η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη – Αποδοκιμάστηκε έξω από το δικαστήριο (Vid)

27 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζοπουλου, Βίκυ Σταμάτη

Σύμφωνα με πληροφορίες η διεύθυνση των φυλακών ειδοποιήθηκε να αναμένει τη μεταγωγή της κατηγορούμενης λίγη ώρα μετά τις 8, οπότε και το κατάστημα κλείνει.

Προφυλακιστέα κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του ο αδελφός της συζύγου του Άκη Τσοχατζοπουλου, Παναγιώτης Σταμάτης.

Με απόφαση του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, δεσμεύτηκε ολόκληρη η περιουσία της κ. Σταμάτη.

Αρνείται την κατηγορία, που τη βαραίνει σε σχέση με τις δραστηριότητες του συζύγου της, Άκη Τσοχατζόπουλου, η Βίκυ Σταμάτη, που πήρε από λίγο τον δρόμο για τη φυλακή, ύστερα από την ομόφωνη απόφαση, για προφυλάκισή της, ανακριτή και εισαγγελέα.

Στο απολογητικό υπόμνημα, που παρέδωσε στον ανακριτή, επισημαίνει ότι ουδέποτε είχε συνεργαστεί η συναλλαγεί με offshore εταιρείες, πλην της Νobilis, από την οποία αγόρασε το ακίνητο στην Ακρόπολη και τονίζει ότι ουδέποτε περιήλθε σε
γνώση της κάτι επιλήψιμο.

«Πιστεύω ότι αποτελεί κοινό τόπο και δίδαγμα της κοινής πείρας ότι μια γυναίκα, όπως εγώ με την όποια παιδεία και αγωγή μου, γνωρίζοντας έναν άνδρα σαν τον σύζυγό μου, στη θέση που βρισκόταν, τη διαδρομή που είχε, τη γοητεία που ασκούσε στη δική μου σκέψη και ψυχή, το τελευταίο που θα ενδιαφερόταν, θα ήταν οι λεπτομέρειες των πολιτικών δράσεων και αποφάσεών του, ή οτιδήποτε άλλο θα σχετιζόταν με την επαγγελματική – πολιτική του δράση.

Ήμουν ένας πιστός, αφοσιωμένος άνθρωπος στον σύντροφο της ζωής μου και στο παιδί μου ανεξαρτήτως οιουδήποτε κόστους και τιμήματος» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο υπόμνημά της η κ. Σταμάτη.

Οι συνήγοροι της κ. Σταμάτη χαρακτήρισαν «σκληρή», «ανάλγητη», «εξοντωτική» και «άδικη» την απόφαση για προσωρινή κράτηση της εντολέως τους. Όπως τόνισαν «είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού που μένει χωρίς τη μητέρα και χωρίς τον πατέρα του».

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε απορρίψει το αίτημα της κ. Σταμάτη για εξαίρεση του ανακριτή.
Όπως είχε υποστηρίξει η κ. Σταμάτη, ο ανακριτής μεροληπτεί σε βάρος της, καθώς, πριν από δύο μέρες και προτού η ίδια απολογηθεί, εξέδωσε διάταξη δέσμευσης των περιουσιακών της στοιχείων στην οποία διατυπώνει την βεβαιότητά του για την διάπραξη των αδικημάτων που της αποδίδονται.

Ο αδελφός της κ. Σταμάτη λογοδότησε για την εμπλοκή του σε πληρωμές που έκανε από το 2006 έως το 2009 για τις επισκευές του ακινήτου στην Ακρόπολη, οι οποίες κόστισαν συνολικά 701.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον συνήγορό του Νίκο Ρουσόπουλο, ο εντολέας του είχε λάβει εντολή από τη Nobilis να αναλάβει την επίβλεψη της ανακαίνισης του ακινήτου, καθώς σχετίζεται με τον κατασκευαστικό χώρο, χωρίς να γνωρίζει ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης της εταιρίας.

Τον Άκη Τσοχατζόπουλο με την εξωχώρια εταιρία Torcaso, συνέδεσε με υπόμνημά της η θεία της συζύγου του, η οποία αφέθηκε ελεύθερη.

Στις φυλακές του Κορυδαλλού βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ενώ την Πέμπτη, η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου, Αρετή, κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της στον ανακριτή.

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε «παρωδία κάθαρσης» και «πολιτική ανθρωποφαγία» με στόχο την μεγιστοποίηση των όποιων προεκλογικών οφελών, την προφυλάκιση της κόρης του.

Βίκυ Σταμάτη στον Ανακριτή από Newscaster
“Να είσαι πιο σεμνή”
Στο μεταξύ, νέο φραστικό επεισόδιο σε βάρος της Βίκυς Σταμάτη σημειώθηκε σήμερα στην Ευελπίδων, όταν μία 75χρονη γυναίκα την επέκρινε σε έντονο ύφος, λέγοντας ότι θα έπρεπε να είναι πιο σεμνή.

Αντιδρώντας, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου ζήτησε από αστυνομικό που βρισκόταν κοντά να κρατήσει τα στοιχεία της γυναίκας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου της, Βασίλη Χειρδάρη, η κ. Σταμάτη προσέφυγε την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κατηγορώντας τον ανακριτή Γαβιήλ Μαλλή για “παραβίαση του τεκμηρίου αθωώτητας”.

This entry was posted on Παρασκευή, 27 Απριλίου, 2012 at 23:35 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply