Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Μεγάλος Αδερφός» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

27 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σε «Μεγάλο Αδερφό» για τα υπουργεία μετατρέπεται η νέα Διεύθυνση Προγραμματισμού, Δημοσιονομικών Στοιχείων και Μεθοδολογίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Η Διεύθυνση, η οποία είναι αρμόδια για την κατάρτιση, επικαιροποίηση και παρακολούθηση υλοποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, καθώς και για τη συγκέντρωση και την κατάρτιση των στοιχείων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης σε ταμειακή βάση, θα εκπροσωπεί εφεξής το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις συναντήσεις με τα κλιμάκια της τρόικας.

Ωστόσο, καθώς κατά το παρελθόν έχει παρατηρηθεί να δίδονται από τους φορείς στοιχεία, πίνακες ή διευκρινίσεις στα κλιμάκια του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και στους μόνιμους αντιπροσώπους του ΔΝΤ στη χώρα, είτε κατά τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις των φορέων είτε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, χωρίς την ανάλογη ενημέρωση του αρμόδιου προσωπικού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, εφεξής αυτό δεν θα συμβαίνει.

Σημειώνεται πως σε πολλές περιπτώσεις το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν είχε έγκαιρη ενημέρωση και λάμβανε τα εν λόγω στοιχεία εκ των υστέρων από τους φορείς ή και άτυπα από τα κλιμάκια της τρόικας!

Ωστόσο, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, ζητήθηκε από όλους τους φορείς που παρέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο και οποιασδήποτε μορφής στοιχεία ή διευκρινίσεις στα κλιμάκια της τρόικας, να κοινοποιούν υποχρεωτικά τα στοιχεία αυτά και στη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Δημοσιονομικών Στοιχείων και Μεθοδολογίας, προκειμένου να γίνεται έγκαιρα και σε ισότιμη βάση η αξιολόγηση και βεβαίωση των στοιχείων της γενικής κυβέρνησης και των αποδόσεων των δημοσιονομικών παρεμβάσεων του Μεσοπρόθεσμου, με σκοπό την ορθή διενέργεια προβολών των μεγεθών.

Πλέον, λοιπόν, όλα τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης θα περνούν από το μικροσκόπιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Παρασκευή, 27 Απριλίου, 2012 at 21:12 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply