Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο φόβος των εκλογών και οι έξωθεν πιέσεις στην Ελλάδα (Vid)

21 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Συνεχείς οι προειδοποιήσεις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τις εκλογές στην Ελλάδα. Ανοιχτό παράθυρο για νέα μέτρα από τον Πολ Τόμσεν

Μέρα με την ημέρα αυξάνονται οι προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα.

Το Ταμείο διαμηνύει σε όλους τους τόνους και με διαφορετικούς κάθε φορά “αγγελιοφόρους” ότι η Αθήνα θα πρέπει να τηρήσει πιστά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει υπογράψει με τους δανειστές της.

Έτσι μετά την παρέμβαση της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ για τις εκλογές σειρά είχε την Παρασκευή σειρά ο επικεφαλής του Ταμείου στην Αθήνα, Πολ Τόμσεν που χαρακτήρισε τις κάλπες “δοκιμασία” για τη στήριξη του προγράμματος.

“Τα δύο βασικά κόμματα συναίνεσαν και στήριξαν το πρόγραμμα. Αυτή είναι μία τεράστια αλλαγή σε σύγκριση με τις θέσεις τους παλαιότερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εκλογές θα θέσουν σε δοκιμασία τη στήριξη του προγράμματος.

Αυτή είναι μία σημαντική αλλαγή και για αυτό ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα φτάσει στο σημείο καμπής όπου θα ενδυναμωθούν και πάλι οι διαρθρωτικές αλλαγές”, ανέφερε ο Πολ Τόμσεν.

Έξωθεν πιέσεις για τις εκλογές στην Ελλάδα από newsview
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα έκρουσε όμως των κώδωνα του κινδύνου και προανήγγειλε νέα σκληρά μέτρα στην Ελλάδα σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή.

“Δεν μπορώ να δω πως η Ελλάδα θα πετύχει τις δεσμεύσεις της, τους δημοσιονομικούς της στόχους μεσοπρόθεσμα, ενώ ταυτοχρόνως θα πρέπει να διατηρήσει ένα επαρκές επίπεδο προνοιακών επιδομάτων και κοινωνικών υπηρεσιών χωρίς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Αν δεν το αντιμετωπίσει θα πρέπει να γίνουν περικοπές προνοιακών επιδομάτων μεσοπρόθεσμα οι οποίες είναι απλώς παρά πολύ σκληρές”, σημείωσε.

This entry was posted on Σάββατο, 21 Απριλίου, 2012 at 21:37 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply