Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, όπως ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

http://media.megatv.com/filesystem/images/20120420/engine/mega_LARGE_t_53761_1141928_type12250.jpgΟι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου έχουν ξεκινήσει και σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το κέντρο πρόκειται να φιλοξενήσει σε πρώτη φάση 1.000 άτομα.

Οι κάτοικοι της Αμυγδαλέζας ωστόσο εξακολουθούν να αντιδρούν, καθώς θεωρούν ότι υποβαθμίζεται περαιτέρω η περιοχή τους, και ζητούν διαβεβαιώσεις για τη φύλαξη και την υγιεινή.

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, ο δήμαρχος Αχαρνών κ. Ντούρος μίλησε για παράνομες ενέργειες από πλευράς πολιτείας και τόνισε ότι οι κάτοικοι και οι τοπικές αρχές δεν έχουν λάβει σαφή ενημέρωση για το τι πρόκειται να γίνει στην περιοχή τους.

“Πραγματικά εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί ποτέ δεν μας είπαν… Ο υπουργός μιλά για τριπλή περίφραξη, αλλά μιλάμε για αφύλακτες καταστάσεις… Δεν υπάρχει φύλαξη… Σε μια εβδομάδα λένε θα έρθουν εδώ οι μετανάστες, αλλά εγώ δεν βλέπω να είναι έτοιμα τα πράγματα και αυτό με ανησυχεί” δήλωσε ο δήμαρχος.

Στην ίδια εκπομπή παρενέβη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Αθανάσιος Κοκκαλάκης, ο οποίος χαρακτήρισε “κατανοητές ως ένα σημείο” τις αντιδράσεις και τα παράπονα κάποιων πολιτών και διαβεβαίωσε ότι θα εξασφαλισθούν όλες οι συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής.

“Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες ότι γι’ αυτούς τους χώρους θα τηρηθούν απολύτως όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές και οι όροι ασφάλειας και υγιεινής, που τίθενται μάλιστα κάτω από ευρωπαϊκά πρότυπα, και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να διαταραχθεί το περιβάλλον της περιοχής” είπε ο κ. Κοκκαλάκης.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε ότι τα χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για τις όποιες εργασίες γίνουν στην Αμυγδαλέζα -που όπως είπε δεν θα είναι μεγάλες και θα αφορούν κυρίως κάποιες περιφράξεις που θα πληρούν τους όρους ασφαλείας- έχουν εξασφαλισθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Σε ό,τι αφορα τους χώρους όπου θα διαμένουν οι μετανάστες, είναι κάποια λυόμενα σπιτάκια που είχε αγοράσει προ ετών η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων.

“Είναι σπιτάκια που είχαν δημιουργηθεί πριν από πολλά χρόνια και φιλοξενούσαν αστυνομικούς για το 2004… Είναι ισχυρές κατασκευές και τότε που δημιουργήθηκαν πληρούσαν όλους τους όρους” δήλωσε στο MEGA ο κ. Κοκκαλάκης, ο οποίος είπε ακόμη ότι στο κέντρο οι μετανάστες θα φιλοξενούνται σε πτέρυγες, με βάση κριτήρια και ποσόστωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.