Την Τρίτη 17/4 από τα Γρεβενά ο Αλ. Τσίπρας πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την πρόταση για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ στις μονοεδρικές περιφέρειες.

Όμως έχει αποκαλυφτεί εδώ και μια εβδομάδα ότι  και στο θέμα των μονοεδρικών αποδεικνύονται ψεύτες. Γιατί ο εκλογικός νόμος καθορίζει ότι ο αριθμός των εδρών του κάθε κόμματος προκύπτει με βάση το πανελλαδικό του ποσοστό. Ακόμα κι αν ένα κόμμα πάρει όλες τις μονοεδρικές, το σύνολο των εδρών του θα είναι το ίδιο ακριβώς που θα έπαιρνε και χωρίς τις μονοεδρικές!…

Πλησιάζοντας στην κάλπη η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ όλο και συχνότερα ομνύει στην ενότητα, κατηγορώντας το ΚΚΕ γιατί δεν ανταποκρίνεται στα κελεύσματά του. Προσπερνά τις αγεφύρωτες διαφορές, ανάμεσα στον ίδιο και τη στρατηγική του.

Ο βουλευτής που υποτίθεται θα εκλεγόταν με την πρόταση τους  τι θα έκανε; Θα πάλευε για τη διαχείριση του συστήματος, εντός της ΕΕ, όπως λέει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ή για  τη συγκέντρωση δυνάμεων για ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, κοινωνικοποίησή τους, αποδέσμευση απ’ την ΕΕ, για λαϊκή εξουσία όπως παλεύει το ΚΚΕ

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσει σαν στόχο του να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ και να πετύχει ανάπτυξη με μοχλό τους καπιταλιστές και τις επιχειρήσεις τους. Άρα, αποδέχονται τα μονοπώλια στην παραγωγή. Πώς, όμως, θα επιβάλουν στους καπιταλιστές νόμους που θα αυξάνουν τους μισθούς και θα βελτιώνουν τις συνθήκες δουλειάς – αν ψηφίσουν τέτοιους νόμους – από τη στιγμή που οι μεγαλοεπιχειρηματίες μπορούν να πάρουν τις επιχειρήσεις τους και να φύγουν, ή να ακυρώσουν τέτοια μέτρα προσφεύγοντας στην ΕΕ; Πώς θα διαπραγματευτούν – όπως λένε – τη δανειακή σύμβαση, από τη στιγμή που αυτή συμφωνήθηκε να είναι αδιαπραγμάτευτη για την Ελλάδα και η μη εφαρμογή της συνιστά αιτία διακοπής της χρηματοδότησης (άρα ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και εξόδου από την ΕΕ), εξέλιξη που θέλει να αποτρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Μπορεί άραγε το ΚΚΕ να καλέσει τα μέλη και τους φίλους του να στηρίξουν την παραπάνω πολιτική; Τι νόημα έχει τότε η πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ όταν θα εκλεγόταν βουλευτές που υποστηρίζουν τα παραπάνω.

Για άλλη μια φορά κοροϊδεύουν το λαό,  αποδεικνύουν ότι παραμένουν καιροσκόποι, αφερέγγυοι ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες

Το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται για μια ευκαιριακή συγκόλληση – όχημα για τη συμμετοχή στην αστική διαχείριση. Δεν ενδιαφέρεται για μια συμμαχία άρπα – κόλλα που θα διαλυόταν στα εξ ων συνετέθη εν ριπή οφθαλμού, σκορπώντας απογοήτευση σε όσους ανθρώπους του μόχθου εναπόθεταν προσδοκίες σ’ αυτήν, αφού όχι μόνο δε θα αποτελούσε αντίβαρο, αλλά θα έφερνε πίσω το λαϊκό κίνημα.

Το ΚΚΕ παλεύει με βάση τη στρατηγική του για μια στέρεη συμμαχία, της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που θα αντιπαλεύει τα μονοπώλια και την εξουσία τους με στόχο την ανατροπή της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.