Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα

16 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Μετά από πολύωρη απολογία, ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έφτασε στην Ευελπίδων λίγο πριν από τις 10. Οι δικηγόροι του έθεσαν σειρά ζητημάτων για την κατηγορία που του αποδίδεται και για το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του. Κατέθεσαν ακόμη αίτημα για νέα προθεσμία που απορρίφτηκε.

Ο πρώην υπουργός παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα 15-20 σελίδων στον ανακριτή στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και τονίζει ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν παραγραφεί.

Επιπλέον υποστηρίζει ότι η προμήθεια των υποβρυχίων αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ και ζητά μάλιστα να κληθούν ως μάρτυρες τα μέλη του.

Σχετικά με τα αντιπυραυλικά συστήματα ΤΟR M1 θα επιφυλαχθεί να λογοδοτήσει σε άλλη χρονική στιγμή λόγω της ογκωδέστατης δικογραφίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μέσω εξωχώριων εταιριών (off shore) των οποίων ήταν αφανής ιδιοκτήτης, νομιμοποίησε παράνομες αμοιβές που έλαβε ως υπουργός για συμβάσεις προμήθειας οπλικών συστημάτων.

Μετά την απόφαση των Αρχών για την προφυλάκισή του οδηγήθηκε και πάλι στη ΓΑΔΑ όπου κρατούνταν από την Μ.Τετάρτη. Αναμένεται να οδηγηθεί στον Κορυδαλλό την Τρίτη.

Ακόμη, την Τρίτη πρόκειται να απολογηθούν και οι τρεις συνεργάτες του που συνελήφθησαν την Μ.Τετάρτη.

ΔΟΛ

This entry was posted on Δευτέρα, 16 Απριλίου, 2012 at 18:45 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply