Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στον ανακριτή θα οδηγηθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος – Κρίσιμη η απολογία του

16 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τι σκοπεύει να ισχυριστεί

Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο αφού ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας θα οδηγηθεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν και αφορούν το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Όσον αφορά την πλευρά του Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες οι συνήγοροί του αρχικά σκοπεύουν να ζητήσουν κάποια επιπλέον προθεσμία λίγων ημερών προκειμένου να καταφέρουν να μελέτησουν πλήρως τη δικογραφία η οποία είναι 10.000 σελίδες. Επίσης θα ζητήσουν να μην κριθεί προφυλακιστέος ισχυριζόμενοι πως ο πρώην υπουργός αφενός είναι αναγνωρίσιμος ευρέως κι έτσι η φυγή του είναι αδύνατη, αφετέρου μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει κανένα τέτοιο δικαίωμα αφού όσες φορές του έχει ζητηθεί από τις αρχές να παραστεί το έχει κάνει.

Ωστόσο, στην περίπτωση που δεν δοθεί επιπλέον προθεσμία, κάτι που είναι πολύ πιθανό, οι συνήγοροι έχουν ετοιμάσει ένα υπόμνημα, σύμφωνα με το οποίο η βασική γραμμή υπεράσπισης θα είναι πως το αδίκημα που τον βαραίνει έχει παραγραφεί.

Επίσης, θα επιμείνουν πως πρέπει να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ καθώς αυτοί έλαβαν τις αποφάσεις για την αγορά των υποβρυχίων. Οι σύνήγοροί του θα ισχυριστούν πως ο πρώην υπουργός υπέγραψε τυπικά για την αγορά των υποβρυχίων και πως κανένα έμβασμα δεν ήταν απευθείας προς τον ίδιο.

Σχετικά με το θέμα των TOR-M1 το οποίο έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία αιφνιδιάζοντας τους συνηγόρους του Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες στην αυριανή ανάκριση δε θα απολογηθούν γι’ αυτό το θέμα καθώς δεν έχουν προετοιμαστεί.

Ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάνει λόγο για “θεαματική σύλληψη”, γεγονός που σύμφωνα με την αστυνομία δεν ισχύει, αφού στο σημείο ήταν ένα περιπολικό και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα ήταν συμβατικά. Η θέση της αστυνομίας είναι “Κάναμε ό,τι προβλέπεται”.

Δείτε το βίντεο σχετικά με το πολυσυζητημένο ακίνητο της Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Τα υπόλοιπα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση πρόκειται να οδηγηθούν στον ανακριτή την Τρίτη. Πρόσωπο “κλειδί” ο πρώτος εξάδερφος του πρωην υπουργού, ο οποίος φαίνεται να χειριζόταν τις off-shore εταιρείες. Πολλά ερωτήματα θα ξεκαθαρίσουν λοιπόν από τη στάση που θα τηρήσει.

www.newsit.gr

This entry was posted on Δευτέρα, 16 Απριλίου, 2012 at 09:28 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply