Ο θάνατος του Πιερμάριο Μοροζίνι έφερε στο προσκήνιο, για ακόμα μία φορά, γνώριμα ερωτήματα. Είναι δυνατόν εν έτει 2012, με την πρόοδο της ιατρικής και της τεχνολογίας, άνθρωποι να πεθαίνουν σχεδόν αβοήθητοι από προβλήματα της καρδιάς; Το Contra.gr ανέτρεξε σε περιπτώσεις του παρελθόντος, σε Ελλάδα κι εξωτερικό, οι οποίες είχαν την ίδια μοιραία κατάληξη…

Marc vivien foe death από footballaddicted7
Τα πρώτα χρόνια, λόγω της έλλειψης ιατρικών μέσω αλλά και γνώσεων, ένα δυνατό χτύπημα κατά τη διάρκεια μιας φάσης ήταν αρκετό για να κοστίσει μία ανθρώπινη ζωή. Τα παραδείγματα ουκ ολίγα. Τα τελευταία είκοσι χρόνια, όμως, παθήσεις της καρδιάς αποτελούν αιτίες θανάτου για άτομα νεαρής ηλικίας. Παθήσεις σοβαρές και πολλές φορές χρόνιες, οι οποίες περνούν απαρατήρητες (;) από τα ιατρικά τεστ στα οποία υποβάλλονται (;) οι ποδοσφαιριστές κάθε συλλόγου.

Ο Αντόνιο Πουέρτα, ο Μίκλος Φεχέρ, ο Μαρκ Βιβιάν Φοέ, ο Ντάνιελ Χάρκε είναι 4 από τις πιο γνωστές περιπτώσεις, ωστόσο ο “μαύρος” κατάλογος είναι αρκετά μακρύς και δεν περιορίζεται σε πρωτοκλασάτα ονόματα, τα οποία έχουν και μία κάποια μεγαλύτερη ιατρική περίθαλψη. Ποδοσφαιριστές κυρίως από την Αφρική προδίδονται από την καρδιά τους, η οποία δεν αντέχει στις πολύ σκληρές προπονήσεις, ενώ δεν αποκλείεται η έτερη μάστιγα του χώρου, το ντόπινγκ.

Τα τελευταία 11 χρόνια έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 50 θάνατοι στα ευρωπαϊκά γήπεδα εν ώρα αγώνα ή προπόνησης και η βασική αιτία είναι καρδιακή προσβολή. Τρία περιστατικά αφορούν και στον ελληνικό χώρο. Εμείς παραθέτουμε ορισμένες λεπτομέρειες από τους συγκεκριμένους θανάτους και μία λίστα από όσες καταφέραμε να εντοπίσουμε από την έρευνά μας.

Δυστυχώς, τα στοιχεία για μικρότερες κατηγορίες των χωρών δεν είναι πολλά. Εξάλλου, εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο σκληρά και ο κάθε ένας ποδοσφαιριστής βάζει σε ρίσκο τη ζωή του, έστω και χωρίς να το γνωρίζει…

Οι ελληνικές περιπτώσεις

Η τραγωδία έπληξε 3 φορές ποδοσφαιριστές σε γήπεδα της Ελλάδας και της Κύπρου. Στην πρώτη περίπτωση, ανήμερα της Πρωτομαγιάς του 1938, ο Λύσανδρος Δικαιόπουλος του Παναθηναϊκού συγκρούστηκε με τον Τρύφωνα Τζανετή της ΑΕΚ σε παιχνίδι των δύο ομάδων στη Λεωφόρο και έπεσε άτσαλα στο έδαφος. Εχασε τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου ξεψύχησε μετά από δύο ημέρες.

Ο Ζαϊρινός Μουγκαντί Τσιμάνγκα του Ατρομήτου, τον Απρίλιο του 1995, στον αγώνα με αντίπαλο την Ελευσίνα, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο και πέθανε αβοήθητος, αφού δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο γήπεδο. Ο 28χρονος Ζαϊρινός άφησε πίσω του γυναίκα και ένα παιδί, ενώ όπως έγινε γνωστό ζούσε κάτω από τα όρια της εξαθλίωσης και παρά το πρόβλημα υγείας που είχε στην καρδιά, αναγκαζόταν να αγωνίζεται ώστε να εξασφαλίζει τα προς το ζειν.

Ο 32χρονος Μιχαήλ Μιχαήλ του Ονήσιλου, κατά τη διάρκεια αγώνα της δεύτερης κατηγορίας του πρωταθλήματος της Κύπρου, υπέστη καρδιακή προσβολή μετά το σφύριγμα του διαιτητή και σωριάστηκε στο έδαφος μπροστά στα μάτια των έκθαμβων γονιών του. Ασθενοφόρο δεν υπήρχε στο γήπεδο και η μοιραία καθυστέρηση του στοίχισε τη ζωή, αφού μόλις διακομίστηκε στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Καρδιολογικά αίτια

Αντόνιο Πουέρτα (Ισπανία 2007): O Ισπανός αμυντικός απεβίωσε στις 28/08/07 λίγες μέρες πριν τον αγώνα της Σεβίλλης με την ΑΕΚ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από δύο καρδιακά επεισόδια σε αναμέτρηση με τη Χετάφε και αρκετές μέρες αγωνίας, ο οργανισμός του Πουέρτα δεν άντεξε. Δείχνοντας σημάδια εγκεφαλικής ανοξίας και σε συνδυασμό με τα πολλαπλά προβλήματα που είχαν προκληθεί σε διάφορα ζωτικά όργανα λόγω της καταστολής που βρισκόταν, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 22 ετών.

Μίκλος Φεχέρ (Πορτογαλία, 2004): Ο συμπαίκτης του Τάκη Φύσσα στην Μπενφίκα, ο 24χρονος Ούγγρος επιθετικός, υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια αγώνα με αντίπαλο την Γκιμαράες και έπεσε στον γεμάτο νερό από τη βροχή αγωνιστικό χώρο. Η καρδιοαναπνευστική ανάνηψη που του παρέσχεσε ο γιατρός του αγώνα είχε προσωρινά αποτέλεσμα, ωστόσο το βράδυ της ίδιας νύχτας ξεψύχησε. Οι γιατροί γνωστοποίησαν ότι είχε πρόβλημα δυσπλασίας στην καρδιά.

Μαρκ Βιβιάν Φοέ (Γαλλία, 2003): Ο 28χρονος Καμερουνέζος έπεσε στο έδαφος του «Ζερλάν» στο 75ο λεπτό του αγώνα του Καμερούν με την Κολομβία, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Παρά την άμεση ιατρική επέμβαση, περίπου μία ώρα μετά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η αυτοψία έδειξε ότι ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, της Λιόν, της Γουέστ Χαμ και της Λανς έπασχε από υπετροφική δεξιά κοιλία που τον οδήγησε σε ανακοπή.

Μάρσιο ντος Σάντος (Βραζιλία, 2002): Ο 28χρονος επιθετικός πέθανε από καρδιακή προσβολή μερικές ώρες αφότου σημείωσε γκολ για την Ντεπορτίβο Γουάνκα του Περού.

Τσαρλς Οτσεάγκα Εσέκου (Ινδία, 2001): Ο 25χρονος Νιγηριανός αμυντικός, στο ντεμπούτο του με την Μπενγκάλ Μουμπάι κατέρρευσε στο γήπεδο στο 42ο λεπτό του αγώνα κόντρα στην Ινκαμ Ταξ. Οι συμπαίκτες του τού προσέφεραν της πρώτες βοήθειες, τον σήκωσαν, αλλά ξαναέπεσε στο έδαφος και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του σε νοσοκομείο της Βομβάης. Οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι ο θάνατός του επήλθε από καρδιακή προσβολή.

Στέφαν Βραμπιόρου (Ρουμανία, 2000): Ο 26χρονος άσος της Αστρα Πλοϊέστι πέθανε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, ύστερα από κατάρρευση μερικά λεπτά αφότου έγινε αλλαγή και έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία για την Ραπίντ Βουκουρεστίου.

Σερζίνιο (Βραζιλία, 2004): Ο 30χρονος Βραζιλιάνος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Σάο Καετάνο με την Σάο Πάουλο. Η αυτοψία έδειξε ότι η καρδιά του ζύγιζε 600 γραμμάρια, το διπλάσιο από μία φυσιολογική καρδιά. Ο πρόεδρος της Σάο Καετάνο και ο γιατρός τιμωρήθηκαν από της αθλητικές αρχές της χώρας.

Εντί Μπερακισά (Τυνησία, 1997): Σε φιλικό αγώνα μεταξύ της Εσπεράνς Τυνησίας και της Λιόν, ο 24χρονος Τυνήσιος αμυντικός σωριάστηκε στο έδαφος και οι γιατροί τονίζουν ότι ο θάνατός του επήλθε από πρόβλημα στην καρδιά.

Αμίρ Ανγκουέ (Νιγηρία, 1995): Ο 29χρονος επιθετικός της Τζούλιους Μπέργκερ καταρρέει πριν το τέλος του ημιτελικού του Κυπέλλου Κυπελλούχων Αφρικής με αντίπαλο την Μαξακουένε της Μοζαμβίκης. Οι γιατροί πιστεύουν ότι πρόκειται για καρδιακή προσβολή.

Ντέιβ Λόνγκχαρστ (Αγγλία, 1990): Ο 25χρονος επιθετικός της Γιορκ Σίτι κατέρρευσε σε παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στην Λίνκολν και έφυγε από τη ζωή. Η αυτοψία έδειξε ότι αντιμετώπιζε μία σπάνια πάθηση της καρδιάς.

Σάμουελ Οκουαράτζι (Νιγηρία, 1989): Κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο δέκα λεπτά πριν το τέλος του προκριματικού της Νιγηρίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο με αντίπαλο την Ανγκόλα στο Λάγος. Η αυτοψία αποκάλυψε ότι ο 24χρονος έπασχε από υπερτροφική καρδιά και υψηλή πίεση.

Ολιβιέρ Πετί (Γαλλία, 1987): Ο 20χρονος αδερφός του Γάλλου διεθνή Εμανουέλ Πετί έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αγώνα για την ερασιτεχνική Αρκς από ανεύρυσμα.

Ομάρ Σανούν (Γαλλία, 1980): Ο 24χρονος διεθνής Αλγερινός, ο οποίος αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά του, υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια προπόνησης της Μπορντό και χάνει τη ζωή του.

Μοχάμεντ Αλι Ακιντ (Τυνησία, 1979): Μία καρδιακή κρίση κατά τη διάρκεια προπόνησης κόστισε τη ζωή στον 30χρονο Τυνήσιο, ο οποίος είχε λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αργεντινής ένα χρόνο νωρίτερα.

Ρενάτο Κούρι (Ιταλία, 1977): Ο Ιταλός κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Περούτζια με τη Γιουβέντους και λίγο αργότερα χάνει τη μάχη για τη ζωή του. Όπως γίνεται γνωστό, έπασχε από κληρονομική καρδιακή ανεπάρκεια. Η Περούτζια μετονόμασε το στάδιό της σε “Ρενάτο Κούρι” στη μνήμη του.

Φερνάντο Πασκοάλ ντας Νέβες (Πορτογαλία, 1973): Γνωστός και ως Παβάο, ο Πορτογάλος άσος της Πόρτο κατέρρευσε στο γήπεδο των “δράκων” σε αγώνα κόντρα στην Σετούμπαλ, στο 13ο λεπτό, για την 13η αγωνιστική.

Τζιουλιάνο Τάκολα (Ιταλία, 1969): Ο 25χρονος άσος ταξιδεύει με τη Ρόμα στη Σαρδηνία για να αντιμετωπίσει την Κάλιαρι. Μετά το τέλος του αγώνα καταρρέει και χάνει τη ζωή του.

Κονσταντίν Ταμπαρτσέα (Ρουμανία, 1963): Ο 26χρονος άσος της Πετρολούλ Πλοϊέστι αντιμετώπιζε πρόβλημα στην καρδιά και κατέρρευσε σε αγώνα της πρώτης κατηγορία.

Τζον Τόμπσον (Σκωτία, 1931): Ο 23χρονος τερματοφύλακας της Σέλτικ και της εθνικής Σκωτίας έπεσε στα πόδια του επιθετικού της Ρέιντζερς Σαμ Ινγκλις για να πιάσει τη μπάλα σε ντέρμπι πρωταθλήματος και υπέστη κάταγμα στο κρανίο. Εμεινε αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο και πέθανε λίγες μέρες μετά χωρίς να συνέλθει καθόλου.

Μπόμπι Μπένσον (Αγγλία, 1914): Ο 33χρονος πρώην άσος της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά από ένα χρόνο για λογαριασμό της Άρσεναλ. Σε καλοκαιρινό αγώνα με αντίπαλο την Ρέντινγκ, κατέρρευσε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια εν μέσω ανυπόφορης δυσωδίας.

Άλλες αιτίες

Η καρδιά είναι το βασικό, αλλά όχι το μοναδικό αίτιο των θανάτων στο γήπεδο. Τον Ιανουάριο του 2005, ο διεθνής με την εθνική Μπενίν κάτω των 20 ετών Γεσούφο Σαμίου δέχθηκε επίθεση από εξαγριωμένους φιλάθλους μετά την ήττα με 3-0 της χώρας από τη Νιγηρία στην πρεμιέρα του Αφρικανικού Πρωταθλήματος Νέων. Ο άτυχος τερματοφύλακας υπέκυψε σε τραύματα στο λαιμό και το χέρι.

Τον Οκτώβριο του 1998 στο Κονγκό, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Μπένα Τσάντι με την Μπασανγκάνα ένας δυνατός κεραυνός σκότωσε και τους έντεκα βασικούς ποδοσφαιριστές της πρώτης, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι δεν έπαθαν το παραμικρό! Οι πρώτες αντιδράσεις έκαναν λόγο για μαύρη μαγεία, ωστόσο η εξήγηση που ήρθε αργότερα είχε να κάνει με τις διαφορετικές τάπες των παπουτσιών που χρησιμοποιούσαν οι δύο ομάδες.

Το 2002, στην Κολομβία, οι Ζεοβάνι Κόρντομπα και Ερμάν Γκαβίρια (ο οποίος ήταν και πρώην διεθνής) έχασαν τη ζωή τους μετά από χτύπημα κεραυνού κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Ίδιο τραγικό τέλος περίμενε και τον Έρικ Γιόνγκμπλεντ, τον Ολλανδό τερματοφύλακα της DWS το 1984, όταν χτυπήθηκε από κεραυνό κατά τη διάρκεια αγώνα και απεβίωσε μπροστά στα μάτια του πατέρα του που βρισκόταν στις εξέδρες του γηπέδου, του πρώην διεθνή τερματοφύλακα Γιαν Γιόνγκμπλεντ.

Ο 27χρονος Ινδός μέσος των Ρέλγουεϊζ έχασε τη ζωή το 1993 του όταν σε προσπάθειά του να πιάσει τη μπάλα στο ματς κόντρα στην Αντρα Πράντες συγκρούστηκε με αντίπαλο χτύπησε δυνατά στο διάφραγμα.

Ετος Παίκτης Εθνικότητα Ηλικία Αιτία
1889 Γουίλιαμ Κρόπερ Αγγλία 26 Χτύπημα
1892 Τζέιμς Ντάνλοπ Σκωτία 21 Τέτανος
1896 Τζέιμς Λόγκαν Αγγλία 25 Πνευμονία
1896 Τζο Πάουελ Αγγλία 25 Τέτανος
1900 Τζέιμς Κόλινς Αγγλία Τέτανος
1902 Ντι Τζόουνς Αγγλία 35 Χτύπημα
1906 Ντέιβιντ Γουίλσον Αγγλία 23 Καρδιά
1907 Τόμι Μπλάκστοκ Σκωτία 25 Χτύπημα
1908 Φρανκ Λεβίκ Αγγλία 26 Χτύπημα
1909 Τζέιμς Μέιν Σκωτία 23 Χτύπημα
1916 Μπομπ Μπένσον Αγγλία 33 Χτύπημα
1921 Χόρας Φέρχαρστ Αγγλία 27 Χτύπημα
1921 Νίκολα Γκάτζιτς Γιουγκοσλαβία Ασθένεια
1921 Τζόσουα Γουίλκινσον Σκωτία 28 Χτύπημα
1923 Τομ Μπάτλερ Αγγλία Τέτανος
1927 Άλμπερτ βαν Κόιλ Βέλγιο 27 Χτύπημα
1927 Ντάβντ Αρέγιανο Χιλή 24 Χτύπημα
1927 Σαμ Γουίν Αγγλία 30 Εγκεφαλοπάθεια
1931 Τζον Τόμπσον Σκωτία 23 Χτύπημα
1933 Γιον Κριστμπιόρνσον Ισλανδία 22 Χτύπημα
1934 Σιμ Ράλεϊ Αγγλία 25 Χτύπημα
1935 Τζέιμς Ατερσον Αγγλία 21 Χτύπημα
1936 Τζίμι Θορπ Αγγλία 22 Διαβήτης
1938 Λύσανδρος Δικαιόπουλος Ελλάδα Χτύπημα
1951 Μιτοτόνιο Βραζιλία 35 Χτύπημα
1963 Κονσταντίν Ταμπαρτσέα Ρουμανία 26 Καρδιά
1967 Τόνι Όλντεν Αγγλία Κεραυνός
1973 Παβάο Πορτογαλία 32 Καρδιά
1973 Νίκολα Μαντόφ Γιουγκοσλαβία 23 Καρδιά
1977 Λιμπάρντο Σούνιγα Κολομβία Χτύπημα
1977 Τόνι Έϊβγιαρντ Αγγλία 21 Χτύπημα
1977 Ρενάτο Κούρι Ιταλία 24 Καρδιά
1979 Μαρσέλ Βασμέρ Γαλλία 30 Ανεύρυσμα
1980 Ομάρ Σανούν Αλγερία 24 Καρδιά
1980 Ζεράρ Γκρεγκουάρ Γαλλία 31 Καρδιά
1982 Ζαν Πιέρ Κοπέν Γαλλία 34 Καρδιά
1983 Βίκτορ Οσκαρ Τροσέρο Αργεντινή 30 Καρδιά
1984 Ερικ Γιονγκμπλεντ Ολλανδία 21 Κεραυνός
1986 Χοσέ Γκαγιάρδο Ισπανία 25 Χτύπημα
1987 Πάουλο Ναβάλιο Πορτογαλία 22 Αδιευκρίνιστη
1987 Ντουρσούν Οζμπέκ Τουρκία 17 Καρδιά
1987 Ολιβιέρ Πετί Γαλλία 20 Ανεύρυσμα
1989 Σάμουελ Οκουαράτζι Νιγηρία 24 Καρδιά
1990 Ντέιβ Λόνγκχαρστ Αγγλία 25 Καρδιά
1993 Σαντζίμπ Ντούτα Ινδία 27 Χτύπημα
1993 Μίχαελ Κλάιν Ίρντινγκεν 33 Καρδιά
1995 Μουκαντί Τσιμάγια Ζαΐρ 28 Καρδιά
1995 Αλμπίνο Ριμπέιρο Μπαρέτα Πορτογαλία 31 Αδιευκρίνιστη
1995 Μάικλ Γκόνταρντ Βόρεια Ιρλανδία Χτύπημα
1995 Αουγκούστο Καντίντο Βέλγιο 23 Καρδιά
1995 Αμίρ Ανγκουέ Νιγηρία 29 Καρδιά
1996 Τζόσιφ Γκιέργκι Αλβανία 30 Καρδιά
1997 Εμανουέλ Αουανεγκμπό Νιγηρία 25 Καρδιά
1997 Τούντε Τσάριτι Νιγηρία 27 Καρδιά
1997 Χεντί Μπερχισά Τυνησία 24 Καρδιά
1997 Ουαχέμπ Τζαμπαρά 23 Καρδιά
1998 Ρόμπι Τζέιμς Λάνελι 40 Καρδιά
1998 Άξελ Γίπτνερ Καρλ Τσάις Ίενα 29 Καρδιά
1999 Φέρεντς Μπίρο Ουγγαρία 15 Χτύπημα
2000 Στέφαν Βραμπιόρου Ρουμανία 26 Καρδιά
2000 Ντάνιελ Ορμπεάνου Ρουμανία 18 Ασθένεια
2000 Τζον Ικορόμα Νιγηρία 17 Καρδιά
2000 Έρι Ιριάντο Ινδονησία 26 Καρδιά
2000 Χότσινε Γκατσέμι Ιαπωνία 24 Χτύπημα
2000 Ιβάν Κρίστιτς ΠΓΔΜ 20 Κεραυνός
2000 Καταλίν Χιλντάν Ρουμανία 24 Καρδιά
2001 Τσαρλς Οτσεάγκα Εσέκου Νιγηρία 25 Καρδιά
2001 Γιουσέφ Μπενκούγια Τυνησία 26 Χτύπημα/Ασφυξία
2001 Σεργκέι Περχούν Ρωσία 23 Χτύπημα
2002 Ερνάν Γκαβίρια Κολομβία 33 Κεραυνός
2002 Στέφαν Τολέσκι ΠΓΔΜ 21 Καρδιά
2002 Ζεοβάνι Κόρντομπα Κολομβία 24 Κεραυνός
2002 Κρίστιαν Νεάμτσου Ρουμανία 21 Χτύπημα
2002 Μάρσιο ντος Σάντος Βραζιλία 28 Καρδιά
2003 Γκέλου Ντασκάλου Ρουμανία 20 Εγκεφαλοπάθεια
2003 Μαρκ Βιβιάν Φοέ Καμερούν 28 Καρδιά
2003 Μαξιμιλιάνο Πάτρικ Φερέιρα Βραζιλία 20 Αδιευκρίνιστη
2004 Ντάνι Ορτίς Γουατεμάλα 27 Χτύπημα
2004 Μίκλος Φέχερ Ουγγαρία 24 Καρδιά
2004 Μπρούνο Μπαϊάνο Πορτογαλία 19 Καρδιά
2004 Σερζίνιο Βραζιλία 30 Καρδιά
2004 Κριστιάνο ντε Λίμα Βραζιλία 24 Καρδιά
2005 Γεσούφο Κάμπος Σαμίου Μπενίν 20 Χτύπημα
2005 Νέντζαντ Μπότονιτς Σλοβενία 26 Αδιευκρίνιστη
2005 Άλιν Πάικου Ρουμανία 32 Χτύπημα
2005 Πολ Σάικς Αγγλία 28 Καρδιά
2006 Ράσμους Γκριν Δανία 26 Καρδιά
2006 Βίκτορ Αλφόνσο Γκερέρο Κολομβία 17 Αδιευκρίνιστη
2006 Μοχαμέντ Αμπντελουαχάμπ Αίγυπτος 23 Καρδιά
2006 Ματ Γκάντσμπι Αγγλία 27 Καρδιά
2006 Νίλτον Περέιρα Μέντες Βραζιλία 30 Καρδιά
2007 Ιβάν Κάρατσιτς Βοσνία/Ερζεγοβίνη 19 Καρδιά
2007 Αντόνιο Πουέρτα Ισπανία 22 Καρδιά
2007 Τσασούε Ενσοφουά Ζάμπια 27 Αδιευκρίνιστη
2007 Φιλ Ο’ Ντόνελ Σκωτία 35 Καρδιά
2008 Γκι Τσινγκομά Γκαμπόν 22 Χτύπημα
2008 Ερβέ Κινγκ Αγγλία 27 Καρδιά
2008 Ρουστέμ Μπουλάτοφ Ρωσία 34 Καρδιά
2008 Χρβόγε Τσούστιτς Κροατία 24 Χτύπημα
2009 Τζουμαντί Αμπντί Ινδονησία 26 Χτύπημα
2009 Ορομποσάν Αντούν Νιγηρία 28 Χτύπημα
2009 Ντάνιελ Χάρκε Ισπανία 26 Καρδιά
2009 Μαουρίτζιο Γκρέκο Ελβετία 25 Καρδιά
2010 Εντουράνς Ινταχόρ Νιγηρία 25 Καρδιά
2010 Μπαρτολομέου Οπόκου Γκάνα 19 Καρδιά
2010 Γκόραν Τούνιτς Κροατία 32 Καρδιά
2010 Άμπροουζ Ουλέχ Λιβερία 24 Καρδιά
2010 Γουίλσον Μενέ Αδιευκρίνιστη
2011 Λοκισιμπάγε Λόκο Τσαντ 30 Καρδιά
2011 Ναόκι Ματσούντα Ιαπωνία 34 Καρδιά
2011 Μπόμπσαμ Ελέικο Νιγηρία 30 Αδιευκρίνιστη
2012 Ντ. Βενκατές Ινδία 27 Καρδιά
2012 Πιερμάριο Μοροζίνι Ιταλία 25 Καρδιά

www.contra.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.