Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ίδιου και των συνεργατών του στη συμμορία του “μαύρου χρήματος”

Εντολή για την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού ‘Ακη Τσοχατζόπουλου και των τεσσάρων συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, εξέδωσε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Η Εισαγγελέας με διάταξη της ζητά να δεσμευτούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρούν στην Ελλάδα οι πέντε κατηγορούμενοι για τους οποίους εξέδωσε ένταλμα σύλληψης θεωρώντας τους ύποπτους φυγής ο ειδικός ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η δέσμευση εκτός του πρώην υπουργού, που θα απολογηθεί για την υπόθεση την Δευτέρα του Πάσχα, αφορά τους:

*Νίκο Ζήγρα, ξάδελφο του Α. Τσοχατζόπουλου που κατά το εισαγγελικό πόρισμα θεωρείται “δεξί του χέρι”,

*Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, λογίστρια εκπρόσωπο στην Ελλάδα των τριων off shore εταιριών που αποδίδονται στον πρώην υπουργό

*Γιώργο Σαχπατζίδη, επιχειρηματία, βασικό μέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες των ακινήτων μεταξύ της εταιρίας TORCASO και της μονής Βατοπεδίου.

Οι τρεις προαναφερθέντες θα απολογηθούν την Τρίτη. Η απόφαση δέσμευσης των λογαριασμών αφορά και τον Αστέριο Οικονομίδη, που προφυλακίστηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή, βασικό μέτοχο σε εταιρία που εμφανίζεται να επισκευάζει το σπίτι στην οδό Διον. Αρεοπαγίτου από το 2001 και επίσης να πουλά διαμέρισμα στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι στην κόρη του κατηγορούμενου πρώην υπουργού.

http://news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.