Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αρση της βουλευτικής ασυλίας της Ντ.Μπακογιάννη ζητεί ο εισαγγελέας

12 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/FCE136DBFBBFC7BA949CC29194740D82.jpgΑίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας της προέδρου της Δημοκρατίας Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη λόγω υποβολής ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες», διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στη Βουλή.

Στην δήλωση «πόθεν έσχες» της κ. Μπακογιάννη δεν έχει συμπεριληφθεί σε αυτήν το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που εξήγαγε στο Λονδίνο ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβέλος.

Υπενθυμίζεται ότι η εξαγωγή του επίμαχου ποσού στο εξωτερικό έγινε γνωστή κατά την ετήσια ακρόαση του προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης του Βρώμικου Χρήματος (Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης), αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδη, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στην συνέχεια, η Βουλή διαβίβασε τη δήλωση του «πόθεν έσχες» της Ντ. Μπακογιάννη στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Η τελευταία διακρίβωσε τη μη αναφορά του επίμαχου ποσού στην δήλωση «πόθεν έσχες» της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αλλά λόγω της βουλευτικής ασυλίας δεν είχε την δυνατότητα να προβεί σε καμία άλλη ενέργεια.

Κατόπιν αυτών, η Εισαγγελία Εφετών διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το σχετικό αίτημα άρσης ασυλίας της Μπακογιάννη.

Στην συνέχεια ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης διαβίβασε το σχετικό αίτημα στην Βουλή, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αποφανθεί για το θέμα αυτό.

ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Πέμπτη, 12 Απριλίου, 2012 at 18:58 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

1 response about “Αρση της βουλευτικής ασυλίας της Ντ.Μπακογιάννη ζητεί ο εισαγγελέας”

  1. isovios said:

    Πως σας φαίνεται τώρα κυρία Μπακογιάννη που το Υπουργείο Εξωτερικών εφαρμόζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας τις οποίες εσείς δεν εφαρμόζατε όταν είσασταν Υπουργός Εξωτερικών;

    Πως σας φαίνεται κυρία Μπακογιάννη που τώρα θα μείνετε εκτός Βουλής και τη Βουλή θα τη βλέπετε μόνο στα όνειρά σας; Τι λένε οι φίλοι σας οι διπλωμάτες;

Leave a Reply