Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ

12 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια στον Κηφισό…

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/B89776D66C76D52B809759EA71A71731.jpgΚανονικά εκτελούνται από το μεσημέρι τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων στα ΚΤΕΛ στον Κηφισό καθώς οι απεργοί προχώρησαν σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους. Πρόβλημα υπήρξε στο σταθμό του Κηφισού, οι δύο είσοδοι του οποίου είχαν αποκλειστεί για μερικές ώρες, ενώ τα λεωφορεία ξεκινούσαν κανονικά από το σταθμό Λιοσίων.

Χωρίς προβλήματα διεξάγονται, πάντως, τα δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ Λιοσίων. Νωρίτερα, υπήρξε ένταση ανάμεσα στους απεργούς και τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση των ΚΤΕΛ για σήμερα είχαν προγραμματιστεί να γίνουν 400 δρομολόγια, περίπου 25 δρομολόγια ανά ώρα.

Οι επιβάτες που επέλεξαν να μετακινηθούν για τις γιορτές του Πάσχα με τα ΚΤΕΛ, είναι αγανακτισμένοι με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καθώς βρίσκονται όμηροι της διαμάχης των οδηγών με τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων ζητούν διάλογο με ανοιχτό σταθμό.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδία ΚΤΕΛ, Γιάννης Λάμπρου ήδη έχουν ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας.

«Ζητήσαμε τη συνδρομή αστυνομίας, αλλά αυτή σφυρίζει αδιάφορα. Μία μέρα τον χρόνο περιμένουμε κι εμείς να δουλέψουμε καλά και η Πολιτεία δεν κάνει τίποτα. Θα αναγκαστούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας», τόνισε.

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ Λιοσίων, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία δεν έκλεισε καθόλου ο σταθμός, αλλά ούτε και σημειωθήκαν επεισόδια.

«Στον σταθμό Λιοσίων δεν υπάρχει πρόβλημα και ο κόσμος μπορεί να ταξιδέψει χωρίς το παραμικρό εμπόδιο. Υπάρχει προσέλευση επιβατών που εξυπηρετείται από το πρωί» δήλωσε ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ευρυτανίας, Σπύρος Σταμούλης.

Τα δρομολόγια διεξάγονται κανονικά και οι επιβάτες αναχωρούν για τους προορισμούς τους δίχως πρόβλημα.

«Ευχόμαστε καλή ανάσταση και καλές διακοπές στους επιβάτες», δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι οδηγοί που θέλησαν να στείλουν ένα σύντομο πασχαλινό μήνυμα στο επιβατικό κοινό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οδηγών, Βασίλης Δημητρόπουλος τόνισε ότι οι οδηγοί δεν έχουν αντίρρηση να ανοίξουν τον σταθμό και στον Κηφισό και να προχωρήσουν σε διάλογο «με όρους λογικής και όχι με όρους ομηρίας» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Μέχρι τότε επισήμανε ότι παραμένουν ανένδοτοι και αμετακίνητοι από τη θέση τους, κρατώντας το σταθμό κλειστό.

Η απεργιακή κινητοποίηση είναι 24ωρη και εκτιμάται ότι περίπου 15.000 επιβάτες δε θα μπορέσουν να ταξιδέψουν
σήμερα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι επιβάτες έχουν ήδη ακυρώσει τα εισιτήριά τους.

Σήμερα ή αύριο θα συνεδριάσει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος, όπου αναμένεται να εξεταστεί και το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.

ΔΟΛ

This entry was posted on Πέμπτη, 12 Απριλίου, 2012 at 18:02 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply