Κίνηση – έκπληξη από τον κ. Γ. Καρατζαφέρη με τον γνωστό δημοσιογράφο

Σαν…πολιτική βόμβα «έσκασε» στο κεντροδεξιό σύστημα η είδηση ότι ο δημοσιογράφος και εκδότης κ. Γ. Κύρτσος θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ.

Η ένταξη του κ. Κύρτσου στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ και η συμμαχία του με τον πρόεδρό του κ. Γ. Καρατζαφέρη προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, αίσθηση και ποικίλες συζητήσεις

Ο κ. Κύρτσος, που συναντήθηκε αργά το πρωί με τον κ. Καρατζαφέρη, θα αναλάβει και τη θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ευελπιστεί ότι θα κερδίσει πόντους στον επικοινωνιακό και πολιτικό πόλεμο, καθώς ο κεντροδεξιός κ. Κύρτσος έχει την ευχέρεια και τη δυνατότητα να αντιπαρατεθεί στα τηλεοπτικά πάνελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» οι κκ. Καρατζαφέρης και Κύρτσος είχαν συναντηθεί τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες, τουλάχιστον δυο φορές και συμφώνησαν για την κοινή πορεία τους. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε στενούς του πολιτικούς φίλους, αν και δεν έλεγε το όνομα του δημοσιογράφου, σημείωνε με νόημα: «Θα είναι μεγάλη έκπληξη και θα μου δώσετε συγχαρητήρια».

Στο άκουσμα της είδησης όλοι σχεδόν ξαφνιάζονται και θεωρούν ότι οι κκ. Καρατζαφέρης και Κύρτσος είναι δυο άνθρωποι με τελείως διαφορετική κοσμοθεωρία, φιλοσοφία και αντίληψη.

Η ανακοίνωση του ονόματος του γνωστού δημοσιογράφου έγινε από τα γραφεία του κόμματος, όπου ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε, υποδεχόμενος τον κ. Κύρτσο, πως είναι μεγάλη τιμή και χαρά που μία εξαιρετικά επιφανής προσωπικότητα θα συστρατευθεί μαζί μας.

«Δεν θα μιλήσω για τον Γιώργο Κύρτσο. Μιλάνε τα έργα του και η παρουσία του. Ο Γιώργος Κύρτσος είναι γνωστός ευρωπαϊστής. Θα αναλάβει να χειριστεί όλα τα θέματα που άπτονται με την Ευρώπη, όπως και θέματα των σπουδών του -την οικονομία-, και με την προκήρυξη των εκλογών θα αναλάβει και την εκπροσώπηση του Κόμματος» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.

Από την πλευρά του ο κ. Κύρτσος ανέφερε πως αποδέχθηκε την πρόσκληση -που είναι ταυτόχρονα και πρόκληση- ενός ηγέτη που έχει προσφέρει πολλά στη χώρα.

«Η πρόσκληση είναι και πρόκληση, διότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση και να βρούμε τον τρόπο να σταματήσει η κατάρρευση της οικονομίας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κοινωνική αποσύνθεση και να βρούμε τον τρόπο να υπάρξει μία κοινωνική συσπείρωση, γιατί χωρίς την κοινωνία ενωμένη δεν μπορούμε να πάμε μπροστά και έχουμε βέβαια και μία πρόκληση να υπερασπίσουμε την τιμή της πατρίδας μας, να την φέρουμε σε υψηλό διεθνές επίπεδο, να την κάνουμε σεβαστή σε όλους, εχθρούς και φίλους» ανταπάντησε ο κ. Κύρτσος.

Τα πυρά Κύρτσου στη Ν.Δ.

Ο κ. Κύρτσος το τελευταίο διάστημα, μέσα από την αρθρογραφία στις εφημερίδες του και την καθημερινή πρωινή εκπομπή του, ασκούσε έντονη κριτική στη Ν.Δ. και στον πρόεδρό της κ. Αντ. Σαμαρά.

Προ ημερών ο κ. Κύρτσος σημείωσε ότι η θεαματική στροφή της ηγεσίας της ΝΔ από την αντιμνημονιακή ρητορεία στην υιοθέτηση της πολιτικής του νέου μνημονίου οδήγησε σε πολιτικές ανακατατάξεις που έφεραν το τέλος της λεγόμενης κεντροδεξιάς «πολυκατοικίας», ενώ ήταν ιδιαίτερα ήπιος για τον κ. Καρατζαφέρη.

Ο ίδιος, επεσήμανε ως εξαιρετικά πιθανό το σχηματισμό ενός «μεγάλου συνασπισμού» μεταξύ ΝΔ και ΠαΣοΚ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τον κ. Σαμαρά στη θέση του πρωθυπουργού και τη ΝΔ βασική πολιτική δύναμη της νέας κυβέρνησης.

«Ελάχιστοι αμφισβητούν ότι η ΝΔ θα αναδειχτεί πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές, με εντυπωσιακή διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, και πως θα αποτελέσει την κυρίαρχη δύναμη της επόμενης κυβέρνησης. Δεν αποκλείεται όμως να πέσει ο κ. Σαμαράς θύμα της διαφαινόμενης εκλογικής επιτυχίας του. Η κλιμάκωση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης οδηγεί στην επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων. Χρειάστηκαν 5 χρόνια για να φανεί η γύμνια της κυβέρνησης Καραμανλή, μόλις 2 χρόνια για να καταστραφεί πλήρως η κυβέρνηση Παπανδρέου και είναι πιθανό σε διάστημα 9-12 μηνών να έχει μετατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά σε σωρό πολιτικών ερειπίων» υπογράμμιζε και συμπλήρωνε: «Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η ΝΔ κινείται σαν εκκρεμές μεταξύ άνετης εκλογικής πρωτιάς, ενδεχομένως και αυτοδυναμίας, και πλήρους ιδεολογικής και πολιτικής σύγχυσης».

Ο κ. Κύρτσος είχε στενή σχέση με το χώρο της κεντροδεξιάς, καθώς το 1984 ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Αρη Βουδούρη και διετέλεσε διευθυντής στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής (1998-2002) και στον Ελεύθερο Τύπο (1997-2002), διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων στην παράταξη. Επίσης, το 1991-1993 διετέλεσε άτυπος σύμβουλος του τότε Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη.

 

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.