Συμμετείχε και ο Δήμαρχος Γρεβενών

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης συμμετείχε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Cities Net A.E. (Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε), η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Βέροιας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 και ώρα 11π.μ..

Η εταιρεία CitiesNet έχει συσταθεί το 2009 και συμμετέχουν ως μέτοχοι οι κάτωθι  δέκα (10) Δήμοι: Βέροιας, Βόλου, Γρεβενών, Ιωαννιτών, Καρδίτσας, Κατερίνης, Κοζάνης, Λαμιέων, Λαρισσαίων και Τρικκαίων.

Σκοπός και αποστολή της εταιρείας των ψηφιακών πόλεων (CitiesNet A.E) είναι:

  • Η ενημέρωση και η τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη του κάθε Δήμου-Μετόχου, των όμορων Δήμων και εταιρειών της περιοχής
  • Η διανομή και παροχή τεχνογνωσίας
  • Η παραγωγή, ενημέρωση και παροχή πληροφοριών
  • Η εκπαίδευση
  • Η συνεργασία με την Δημόσια Διοίκηση και με εταιρείες για προώθηση προγραμμάτων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων όπως και αξιοποίηση και υλοποίηση διεθνών, κοινοτικών & Εθνικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων
  • Η δια-μεσολάβηση με εξειδικευμένους επιστημονικούς φορείς και άλλα πρόσωπα για τις τοπικές επιχειρήσεις επί τεχνολογικών και ψηφιακών θεμάτων για τον Δήμο και τις εταιρείες του κάθε Δήμου και Νομού

Η δυναμική στήριξη κάθε τοπικής επιχείρησης (δημόσια και ιδιωτική) για την περεταίρω ανάπτυξη της παραγωγικότητας αυτής.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν θέματα όπως η διαδημοτική εταιρία να λειτουργήσει αυτόνομα, προχωρώντας στη συντήρηση των δικτύων οπτικών ινών, αλλά και η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής αγοράς, με στόχο την ανάπτυξη της συναλλαγής εντός του δικτύου – και όχι μόνο – για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που υλοποιούν οι Δήμοι μέτοχοι συζητήθηκε η ένταξη της εταιρείας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ιατρικής τηλεφροντίδας-τηλεπρόνοιας και η δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα παρέχονται βασικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από έναν γόνιμο διάλογο αποφάσισε την κατάθεση πρότασης στο ευρωπαϊκό προνοιακό πρόγραμμα «United4Health», που αποτελεί επέκταση στην Ανατολική Ευρώπη του προγράμματος ιατρικής τηλεφρονίδας-τηλεπρόνοιας «Renewing Health» που ήδη υλοποιείται και αφορά ασθενείς με χρόνια νοσήματα. Εφόσον εγκριθεί, τις υπηρεσίες του θα απολαμβάνουν όλοι οι δήμοι του δικτύου, μειώνοντας το κόστος νοσηλείας των ασθενών.

Τη δημιουργία ενός «market place», μιας ηλεκτρονικής αγοράς, ώστε να εκμεταλλευτεί τη ραγδαία αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα αλλά και Παγκόσμια.

Αφορά τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων για τοπικές επιχειρήσεις των πόλεων-μετόχων της Cities Net A.E., η κάθε μία από τις οποίες θα διαθέτει προσωπική σελίδα και χώρο πώλησης. Σε πρώτη φάση θα προωθηθεί η συναλλαγή μεταξύ των πόλεων-μελών του δικτύου, με την προμήθεια τοπικών προϊόντων. Η προσπάθεια της ηλεκτρονικής αγοράς θα ξεκινήσει σε συνεργασία με τα τοπικά Επιμελητήρια.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας (Πρόεδρος του Δ.Σ.), Βέροιας κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, Αντιδήμαρχοι των Δήμων Κοζάνης, Λαρισαίων, Καρδίτσας, Λαμιαίων, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Βέροιας κ. Παύλος Παυλίδης, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δήμου Βέροιας κ. Θεόφιλος Κορωνάς, ειδικοί συνεργάτες των δήμων και στελέχη της εταιρίας υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο του δικτύου κ. Οδυσσέα Ράπτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.