Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 (Μιραλάς 54) του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και εξασφάλισε μαθηματικά την κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος της ιστορίας του. 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε από την Τούμπα νικώντας με 1-2 (Παπάζογλου 71 – Βίλα 7, Γεωργίου 70) τον ΠΑΟΚ και ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή του στην πρώτη κατηγορία, την οποία αποχαιρέτησε και επισήμως η Δόξα Δράμας μετά την ήττα με 1-0 (Βασιλακάκης 12)από την Ξάνθη στα Πηγάδια.

Ζωντανές τις ελπίδες για παραμονή στην Σούπερ Λιγκ κράτησε στην έδρα της η Κέρκυρα που στις καθυστερήσεις ισοφάρισε την ΑΕΚ σε 2-2 (Οσμάν 14, Τσίγκας 95-Κλωναρίδης 16, Λυμπερόπουλος 37), ενώ ο Εργοτέλης με ηρωική εμφάνιση, παίζοντας με δέκα παίκτες, αν και έχανε με δύο τέρματα, κράτησε τον Ατρόμητο στο 2-2 (Γιοβάνοβιτς 74, Κατσικοκέρης 80- Αναστασάκος πεν.51, Μήτρογλου πεν.63) στο Παγκρήτιο.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Άρη με 1-0 (Ρούντολφ 82) με σκόρερ τον… Ρούντολφ, ο Πανιώνιος νίκησε με 2-0 (Κούτσι 59, Κουρντί 90) τον Λεβαδειακό στη Νέα Σμύρνη και ο Αστέρας αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 (Βάλντο αυτ.12, Φράνκου 36 -Μάντζιος 31, Παπουλής 73) με τον ΟΦΗ στην Τρίπολη.

 

Ο «έφηβος» πάτησε τα… 39 με «διπλό» τίτλου στο Αγρίνιο

Πρωταθλητής Ελλάδας για 39η φορά στην Ιστορία του και 14η στα τελευταία 16 χρόνια, στέφθηκε το βράδυ της Κυριακής ο Ολυμπιακός που νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό μέσα στο Αγρίνιο στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και έτσι εξασφάλισε τον τίτλο τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημείωσε ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Κέβιν Μιραλάς, στο 54’.

Ο Ολυμπιακός έδειξε από την αρχή ότι ήθελε τη νίκη για να στεφθεί πρωταθλητής. Ήταν πολύ καλύτερος σε όλο το α΄ ημίχρονο, είχε ευκαιρίες με τους Μανιάτη (9΄), Τοροσίδη (10΄), Χολέμπας (32΄), είχε δοκάρι με τον Αμπντούν στο 44΄, είχε και δύο γκολ που σωστά ακυρώθηκαν ως οφσάιντ (21΄ Μανιάτης, 34΄ Μιραλάς) και έτσι δεν κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Από την άλλη, ο Παναιτωλικός, που «καιγόταν» για βαθμούς, απείλησε μόνο στο 24΄, με μια κεφαλιά του αμαρκάριστου Αναστασιάδη να φεύγει άουτ, κι έτσι έμεινε κι αυτός στο «μηδέν».

Η επιθετική δραστηριότητα των «ερυθρολεύκων» απέδωσε στο 54΄, όταν ο Μιραλάς πήρε την κάθετη πάσα του Μακούν και με πλασέ έκανε το 0-1, και συνεχίστηκε, αφού τρία λεπτά αργότερα ο Μακούν έχασε δύο «κολλητές» ευκαιρίες.

Όσο περνούσε η ώρα, ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεφτε και ο Παναιτωλικός προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί, όμως στο 74΄ και από πλεονεκτική θέση ο Ανκαλέ σούταρε ψηλά άουτ.

Τα τελευταία λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο και η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τους γηπεδούχους, μετά την ήττα τους αυτή, να αισθάνονται πλέον έντονα τον κίνδυνο του υποβιβασμού.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αντι, Φερνάντες – Μέλμπεργκ, Αμπντούν, Καζίμ, Χολέμπας

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τάκης Λεμονής):
Τζενάμο, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Ρότσα, Θεοδωρίδης (62΄ Ανκαλέ), Ντολεζάι, Μητρόπουλος (86΄ Καραμαλίκης), Σιόντης, Άντι (62΄ Φερνάντες), Καμαρά, Χαριστέας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε):
Μέγιερι, Τοροσίδης (46΄ Μοντέστο), Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Καζίμ, Μακούν (78΄ Φουστέρ), Μιραλάς, Αμπντούν (83΄ Τζιμπούρ).

 

Ο ΠΑΣ «σώθηκε» με νίκη επί του ΠΑΟΚ στην… φιλόξενη Τούμπα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα «καιγόταν» για βαθμούς, ο Αγγελος Αναστασιάδης γνώριζε καλά τα… μονοπάτια της Τούμπας και ο ΠΑΟΚ «έμαθε» πια στην ήττα μέσα στο σπίτι του, αφού στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής έχασε με 2-1 από τους Γιαννιώτες που με το «διπλό» ουσιαστικά πέτυχαν την παραμονή τους στη Σούπερ Λιγκ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-0 με τους Βίλα (7′), Γεωργίου (70′) και ο «δικέφαλος» μείωσε με τον Παπάζογλου (71′).

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τον αιφνιδιασμό, αφού μόλις στο 7′ ο Βίλα εκμεταλλεύθηκε την ασθενή απόκρουση του Χαλκιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν προβλήματα στην ανάπτυξη και για αρκετή ώρα αδυνατούσαν να βρουν τον καλό τους εαυτό.

Απείλησαν με τον Αθανασιάδη στο 19′, όμως το σουτ πήγε στο δοκάρι, είχαν άλλη μια καλή στιγμή με τον Μπαλάφα στο 25′ να μην μπορεί να νικήσει τον Κηπουρό κι αυτό ήταν όλο.

Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να αντιδράσει στο β’ ημίχρονο, αλλά στο 70′ και από ένα λάθος του Τσιρίλο, ο Γεωργίου έκανε το 0-2. Όμως τώρα η αντίδραση των γπεδούχων ήταν άμεση, αφού στο 71′ ο νεοεισελθών Παπάζογλου με σουτ μείωσε σε 1-2.

Στη συνέχεια ο «δικέφαλος» πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης, οι παίκτες του ΠΑΣ αμύνθηκαν με πάθος για να κρατήσουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, στο 89′ έχασε και ο Μπαλάφας σημαντική ευκαιρία κι έτσι το 1-2 παρέμεινε έως το τέλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βάντερσον, Ανδράλας, Κηπουρός

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι):
Χαλκιάς, Μπαλάφας, Λίνο, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ, Λάζαρ, Τσουκαλάς (73′ Παναγιωτούδης), Γεωργιάδης (65′ Νιμανί), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Γιάννου (57′ Παπάζογλου).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Ντάσιος (95′ Πατσατζόγλου), Πάντος, Μιχαήλ, Κυριάκος (74′ Τζάνης), Μπεσέρα, Βίλα, Ανδράλλας, Γεωργίου (92′ Γιάκος), Ζαμπρέλα, Βάντερσον.

 

Φιλί… παραμονής του Τσίγκα στην Κέρκυρα στο 95′

Με γκολ του Τσίγκα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Κέρκυρα απέσπασε ισοπαλία 2-2 από την ΑΕΚ στο «Νησί των Φαιάκων», στο πλαίσιο της 27ης ημέρας της Σούπερ Λίγκας, και διατήρησε τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα του Τίμου Καβακά (ντεμπούτο στον πάγκο) είχε προηγηθεί στο 14′ με τον Οσμάν, αλλά η Ένωση είχε ανατρέψει την κατάσταση με τους Κλωναρίδη στο 16′ και Λυμπερόπουλο στο 37′.

Γεμάτο συγκινήσεις ήταν το ξεκίνημα του ματς, όπου οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και προσπάθησαν να φτάσουν σε ένα γρήγορο γκολ. Στο 11′ ο Ιωάννου βγήκε μπροστά, απέφυγε τον Κωνσταντόπουλο και πλάσαρε, ο Κοντοές απομάκρυνε προ κενής εστίας, αλλά ο διαιτητής Δελφάκης καταλόγισε πέναλτι, θεωρώντας ότι ο αμυντικός της Ένωσης χρησιμοποίησε το χέρι του.

Μετά από ένα δίλεπτο διαμαρτυριών και διαβουλεύσεων, ο Αρκάδας ρέφερι άλλαξε (ορθώς) απόφαση και έδωσε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Γραμμόζης και ο Οσμάν πετάχτηκε και με κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 14′.

Πριν όμως κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των «Φαιάκων», η ΑΕΚ ισοφάρισε με τον Κλωναρίδη. Ο νεαρός εκμεταλλεύθηκε τη σέντρα του Λεονάρντο και με γυριστή κεφαλιά «νίκησε» στο 16΄ τον Γκαλίνοβιτς.

Στη συνέχεια η Κέρκυρα είχε μία πολύ καλή στιγμή σε κεφαλιά του Ιωάννου, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κωνσταντόπουλος, αλλά σταδιακά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Στο 37′, όμως, ο «Δικέφαλος» πήρε προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Γκαλίνοβιτς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα στο γύρισμα του Κλωναρίδη και ο Λυμπερόπουλος την έσπρωξε εύκολα στην κενή εστία.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο δεύτερο ημίχρονο και είχαν μία καλή στιγμή με φάουλ του Γραμμόζη στο 62΄, αλλά ήταν η ΑΕΚ που «άγγιξε» το γκολ στο 68′, όταν την κεφαλιά του αμαρκάριστου Βάργκας απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Γκαλίνοβιτς.

Κι ενώ φαινόταν ότι δεν θα αλλάξει κάτι, στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσίγκας με ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή και σουτ ισοφάρισε σε 2-2, που διατηρεί ζωντανή την Κέρκυρα στη «μάχη» της παραμονής, αν και είναι δεδομένο το μειονέκτημα των νησιωτών.

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Κοντοδήμος, Ηλιάδης, Τσίγκας – Μάκος, Ρίκκα

ΚΕΡΚΥΡΑ (Τίμος Καβακάς):
Γκαλίνοβιτς, Βενέτης, Γραμμόζης, Καλαντζής, Μίχος (73΄ Ηλιάδης), Αγρίτης (57΄ Τσίγκας), Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Οσμάν, Μπάρκογλου (72΄ Μαζνόφ), Ιωάννου

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καφές, Κοντοές, Λεονάρντο (74΄ Μπέλεκ), Μάκος (61΄ Ρίκκα), Αργυρίου, Λαγός, Βάργκας, Λυμπερόπουλος, Μπουγαϊδης, Κλωναρίδης (81΄ Σιαλμάς)

 

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε Ρούντολφ και Άρη

Με γκολ του… ξεχασμένου Ρούντολφ στο 82′, ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον Άρη στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι «πράσινοι» αγωνίζονταν από το 59′ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σπυρόπουλου.

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 7′, όταν ο Βελλίδης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Βιτόλο. Οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούσαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές, στο 20′, ο Τσουκάνης «βρήκε» τον Νέτο, ο οποίος υποχρέωσε τον Καρνέζη να διώξει εντυπωσιακά το σουτ του από το ύψος της περιοχής σε κόρνερ. Από εκεί και μέχρι το ημίχρονο οι «πράσινοι» προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Βελλίδη δύο φορές με τον Χριστοδουλόπουλο, καθώς και τους Κουίνσι, Σπυρόπουλο, ωστόσο δεν κατάφεραν να «ανοίξουν το σκορ».

Οι Θεσσαλονικείς έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο 47′, όταν ο Ουμπίντες «τροφοδότησε» τον Τριανταφυλλάκο και αυτός αστόχησε απέναντι στον Καρνέζη. Ο Παναθηναϊκός «απάντησε» στις σπουδαίες ευκαιρίες στο 57′, όταν ο Σπυρόπουλος έκανε τη σέντρα και ο ανενόχλητος Ζέκα αστόχησε στην προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 59′ ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Σπυρόπουλος, ο οποίος είδε κίτρινη κάρτα για το φάουλ που έκανε στον Γαννιώτα, έπιασε τον νεαρό παίκτη του Άρη από τον λαιμό και αποβλήθηκε.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι «πράσινοι» ευτύχησαν να «ανοίξουν το σκορ» στο 82′ με τον Ρούντολφ, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας από την προσπάθεια του Κουίνσι και την έστειλε στα δίχτυα του Βελλίδη (1-0). Στο υπόλοιπο του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και το γκολ αυτό χάρισε το «τρίποντο» στον Παναθηναϊκό.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κόκκινη: Σπυρόπουλος (59′)

Κίτρινες: Σπυρόπουλος, Σιμάο – Καζναφέρης, Σανκαρέ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βιτόλο, Χριστοδουλόπουλος (64′ Ρούντολφ), Κουίνσι, Ζέκα (76′ Μαρίνος), Σιμάο, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κλέιτον Σίλβα (65′ Νίνης).

ΑΡΗΣ (Μανουέλ Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο, Παπαζαχαρίας, Μίσελ, Φατί, Καζναφέρης (46′ Γιαννιώτας), Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Τριανταφυλλάκος (65′ Πρίττας), Ουμπίντες, Τσουκάνης (46′ Κατίδης).

Super… Satyrday!

Λίγο πριν εκπνεύσει η Πρωταπριλιά, Μιχάλης Τσόχος και Βασίλης Σαμπράκος… δεν κρατήθηκαν να μη γιορτάσουν!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 27 αγώνες)

1. Ολυμπιακός         67 -ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

2. Παναθηναϊκός      57 -ΠΛΕΙ ΟΦ

3. Ατρόμητος           48

4. ΠΑΟΚ                 46

. ΑΕΚ                     46

6. Άρης                  39

. Αστέρας Τρίπολης 39

8. ΟΦΗ                  34

9. Ξάνθη               32

. Πανιώνιος           32

. ΠΑΣ Γιάννινα       32

12. Λεβαδειακός    30

13. Εργοτέλης       28

14. Παναιτωλικός   25

. Κέρκυρα             25

16. Δόξα Δράμας 15 -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

* Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς

Ο πίνακας των σκόρερ:

19 ΓΚΟΛ: Μιραλάς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

16 ΓΚΟΛ: Μήτρογλου (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ)

15 ΓΚΟΛ: Λέτο (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.