Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αίτημα Λαυρεντιάδη για αποδέσμευση 160 εκ. ευρώ

Μάρτιος 24th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ζητά να αποδεσμευθούν από ελβετικές τράπεζες με σκοπό να τα επιστρέψει στην Proton Bank

Αίτημα Λαυρεντιάδη για αποδέσμευση 160 εκ. ευρώΣτην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετέβη την Παρασκευή ο επιχειρηματίας Λ. Λαυρεντιάδης με αίτημα να αποδεσμευθούν από ελβετικές τράπεζες 160 εκατ. ευρώ με σκοπό να τα επιστρέψει στην Proton Bank.

To αίτημα θα εξεταστεί και σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει δεκτό εφόσον βρεθεί τρόπος τα χρήματα να μπουν στο ταμείο χωρίς τη μεσολάβηση παρένθετων προσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης για την υπόθεση της Proton Bank, δεσμεύθηκε το επίμαχο ποσό που ήταν κατατεθειμένο σε τράπεζες της Ελβετίας.

Εις βάρος του κ. Λαυρεντιάδη ασκήθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα σχετικά με την χορήγηση επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατ. ευρώ σε εταιρείες εμμέσου ή αμέσου ενδιαφέροντός του από την Proron Bank.

Παράλληλα, τού έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Ο Λαυρεντιάδης συνοδευόμενος από τρεις δικηγόρους, επισκέφθηκε την Παρασκευή τον κ. Τέντε.

Κατά τη συνάντηση αυτή παρών ήταν και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, Νίκος Παντελής.

Ο κ. Λαυρεντιάδης κατ’ επανάληψη έχει εκφράσει (και στο ΔΣ της Proton) την επιθυμία επιστροφής χρημάτων, για να κάνει χρήση του νόμου που προσφέρει ακαταδίωκτο, ενώ στην αρχή της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούσε ο Δραγάτσης, επέστρεψε 51 εκατ. ευρώ από το σύνολο των χρημάτων που φέρονται να δόθηκαν ως δάνεια.

Υπενθυμίζεται, ότι παρά το γεγονός ότι ο κ. Δραγάτσης στο πολυσέλιδο πόρισμά του είχε εκφράσει την άποψη πώς για το σκέλος που αφορά στα 51 εκατ. ευρώ, η υπόθεση πρέπει να μπει στο αρχείο, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ.Πεπόνης αρνήθηκε να το πράξει και άσκησε ποινική δίωξη για το σύνολο του ποσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί του Αρείου Πάγου δεν απέρριψαν το αίτημα του Λαυρεντιάδη, αλλά του απάντησαν ότι θα εξεταστεί και θα γίνει δεκτό μόνον αν βρεθεί ασφαλής τρόπος, ώστε τα χρήματα να έρθουν πίσω στην Τράπεζα χωρίς να μεσολαβήσουν παρένθετα πρόσωπα ή άλλοι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Με άλλα λόγια να αποδεσμευθούν τα χρήματα με μόνο σκοπό και προορισμό την εισροή τους στα ταμεία της Proton.

This entry was posted on Σάββατο, Μάρτιος 24th, 2012 at 17:40 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply