Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Γρεβενών ενημερώνει όλους τους  παραγωγούς – επαγγελματίες χρήστες φυτοπροστατευτικών προϊόντων ότι σύμφωνα με τον Νόμο 4036/2012 θα πρέπει να καταγράφουν την χρήση  φυτοφαρμάκων σε ημερολόγια ημερήσια ή εβδομαδιαία τις  παρακάτω πληροφορίες: ( Όνομα φυτοπροστατευτικού προϊόντος – Χρόνος εφαρμογής – Δόση εφαρμογής – Περιοχή όπου χρησιμοποιήθηκε – Καλλιέργεια όπου χρησιμοποιήθηκε) και να τηρούν τα αρχεία τουλάχιστον τρία έτη ώστε να είναι διαθέσιμα στις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου.

Ο σκοπός της καταγραφής είναι η ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων και συγκεκριμένα  η μείωση των κινδύνων και των επιπτώσεων  στην υγεία του ανθρώπου και στο περιβάλλον  και  η προώθηση της χρησιμοποίησης ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας και εναλλακτικών  προσεγγίσεων ή τεχνικών, όπως οι μη χημικές λύσεις αντί των γεωργικών φαρμάκων.

Σε περίπτωση μη καταγραφής της χρήσης φυτοφαρμάκων προβλέπονται διοικητικές κυρώσεις και συγκεκριμένα πρόστιμο από (1000) έως πέντε χιλιάδες (5000) ευρώ.Παρακαλούμε  όλους τους υπεύθυνους καταστημάτων εμπορίας  φυτοπροστατευτικών προϊόντων να ενημερώνουν όλους τους  παραγωγούς – επαγγελματίες χρήστες φυτοπροστατευτικών προϊόντων για τα ανωτέρω.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην  Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Γρεβενών  τηλ. 2462353088 & 2462353105.

Ο  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ


Περιφέρεια Δ.Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.