Διαβεβαιώσεις ότι θα διατηρηθούν οι θέσεις των επιστημόνων

Δ. Ρέππας: πώς θα γίνει η μείωση 150.000 δημοσίων υπαλλήλωνΣαφείς διαβεβαιώσεις ότι θα διασφαλιστούν οι θέσεις του επιστημονικού προσωπικού στο Δημόσιο έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος από κοινού με τον υφυπουργό κ. Παντελή Τζωρτζάκη, παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου, την εθνική στρατηγική για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Ο κ. Ρέππας, αναφερόμενος στο επιστημονικό προσωπικό, τόνισε ότι «ουδείς κινδυνεύει να χάσει τη θέση του», καθώς «η μείωση του προσωπικού κατά 150.000 που θα επιτευχθεί», όπως είπε, «δεν έχει σχέση με τη μείωση του επιστημονικού προσωπικού».

«Το Δημόσιο δεν θα στερηθεί των επιστημόνων. Θα αξιολογηθούν για να δούμε αν είναι επαρκείς», εξήγησε ο κ. Ρέππας.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκανε γνωστό, εξάλλου, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ότι «οι μειώσεις προσωπικού θα γίνουν αφενός μέσω των συνταξιοδοτήσεων-αποχωρήσεων, μέσω της κατάργησης φορέων όταν έχουμε ιδιωτικοποίηση σε ένα φορέα, που το προσωπικό δεν θα μεταφερθεί στο Δημόσιο. Επίσης, μπορεί να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των συμβασιούχων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μέσα στο 2012, όταν οι υπηρεσίες που προσφέρουν θεωρείται πλέον ότι πρέπει να προσφερθούν από άλλη υπηρεσία ή το Κράτος δεν χρειάζεται να δραστηριοποιείται πλέον σε αυτούς τους τομείς».

«Οι απολύσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία με έναν τρόπο ο οποίος εντάσσεται στη μείωση του προσωπικού κατά 150 χιλιάδες ως το 2015. Πρέπει να είναι πολύ σαφές αυτό», κατέληξε ο κ. Ρέππας.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφερόμενος στη στρατηγική για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να διασφαλιστεί ένα σταθερό πλαίσιο πολιτικής. «Υπήρχε έλλειμμα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης», τόνισε ο κ. Ρέππας. «Χρειαζόμαστε γρήγορες νίκες και πρακτικά αποτελέσματα».

Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Παντελής Τζωρτζάκης, από την πλευρά του, παραδέχθηκε ότι ως σήμερα δεν έχει καταγραφεί η δημόσια περιουσία. «Και λεφτά υπάρχουν και άνθρωποι υπάρχουν», τόνισε χαρακτηριστικά για τα έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. «Τόσα χρόνια σπαταλούσαμε πόρους χωρίς αποτέλεσμα», κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.