Σύμφωνα με την Ιπποκράτους, οι ψηφοφόροι θα προσεγγίσουν τις 170.000 με 180.000, ποσοστό περίπου 30% σε σχέση με την προηγούμενη εσωκομματική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ.

15:29 @katerinazarifi Μεταξύ μας τώρα ίδια ξεφτίλα είναι να ανοίξουν κεφάλια για το ντέρμπι όσο το 2€ του Μπένυ.

15:13 Νέα δυναμική για νίκη στις εκλογές δημιουργεί, η συμμετοχή των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη.

“Σήμερα, μέσα από μία μεγάλη δημοκρατική διαδικασία ελεύθερης έκφρασης και συμμετοχής των φίλων και των μελών μας, για την εκλογή της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, δημιουργούμε μια νέα δυναμική για νίκη στις εκλογές.

Και απαντάμε με την φωνή της λαϊκής μας βάσης, σε όλους όσοι ορέγονται μικρό ΠΑΣΟΚ και κατακερματισμένο πολιτικό σύστημα, ότι κάθε φορά που η πραγματικότητα μας δοκιμάζει, η συσπείρωση γίνεται το βασικό αντανακλαστικό μας. Απαντάμε πως το ΠΑΣΟΚ παραμένει ο πυρήνας του πολιτικού μας συστήματος, είναι εδώ, είναι ενωμένο και είναι δυνατό να σηκώσει το βάρος της ευθύνης για το καλό και της χώρας και της Δημοκρατίας.

Απαντάμε πως η Δημοκρατική παράταξη ποτέ δεν κρίθηκε στα εύκολα. Πάντα κρίθηκε στα δύσκολα και στα μεγάλα. Και εκει μετράμε τις μεγαλύτερες εθνικές νίκες. Όταν αλλάζει η πραγματικότητα, αλλάζει και η σκέψη μας. Και στο ΠΑΣΟΚ οφείλουμε να αλλάξουμε πολλά, αλλά πάντα με σταθερό προσανατολισμό στον άνθρωπο και στις ανάγκες του” δήλωσε ο κ. Καρχιμάκης.

15:07 Χωρίς προβλήματα συνεχίζονται οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με την Ιπποκράτους τα πρώτα αποτελέσματα δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν τις 20:00 το βράδυ, όταν θα γίνουν και δηλώσεις από τονΕυάγγελο Βενιζέλο.

14:50 “Είναι μια όμορφη ανοιξιάτικη μέρα, ένα καλό ξεκίνημα. Συγκρατημένη η αισιοδοξία μας, η συμμετοχή υψηλότερη από ότι περιμέναμε και πολύ περισσότερο από τις Κασσάνδρες που ήθελαν η σημερινή μέρα να είναι και από τις τελευταίες του ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες δείχνουν, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα, πως αναγνωρίζουν την προσπάθεια μας.

Πάνω απ’ όλα πιστεύουν και θέλουν το ΠΑΣΟΚ να έχει κεντρικό ρόλο και την επομένη των εκλογών, γιατί έχει ανάγκη ο τόπος για να βγει από την κρίση μια ισχυρή δημοκρατική και προοδευτική παράταξη. Γιατί όλες αυτές οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες.

Αυτό είναι το μήνυμα που σήμερα βγαίνει από τη συμμετοχή των πολιτών. Θα συνεχίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα κοντά στον πολίτη, στις αγωνίες και τα προβλήματα του” δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης ψηφίζοντας στο περίπτερο 7 της ΔΕΘ.

14:40 Συνεχίζεται η προσέλευση των φίλων του ΠΑΣΟΚ στις κάλπες. Η συμμετοχή είναι ικανοποιητική, ωστόσο αυτό που διαπιστώνουν όλοι, είναι η απουσία των νέων από τη διαδικασία.

14:25 Σύμφωνα με πληροφορίες, ένταση σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο εκλογικό κέντρο στα Βριλήσσια στην οδό Κισσάβου. Στο σημείο δύο περιπολικά της Αστυνομίας.

14:16 Αισιοδοξία από το ΠΑΣΟΚ ενώ συνεχίζεται η ψηφοφορία. Κορυφαία στελέχη στην Ιπποκράτους εμφανίζονται ικανοποιημένα με τη μέχρι τώρα προσέλευση του κόσμου.

14:13 Ικανοποίηση του ΠΑΣΟΚ και για την συμμετοχή στην Κρήτη.

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν το μεσημέρι οι βουλευτές του κινήματοςΣήφης Βαλυράκης, Ευτύχης Δαμιανάκης και Ευαγγελία Κουρουπάκη, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η σημερινή διαδικασία και η εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου σηματοδοτούν μια νέα περίοδο για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα.

“Η σημερινή διαδικασία οδηγεί δυναμικά το ΠΑΣΟΚ στο να αναλάβει τις ευθύνες του για το μέλλον της χώρας”, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Σήφης Βαλυράκης.

“Παρά τις δυσκολίες παρά το γεγονός ότι κληθήκαμε να χειριστούμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα παρά την απογοήτευση και στεναχώρια των πολιτών αυτοί δίνουν το παρών”, δήλωσε ο Ευτύχης Δαμιανάκης.

“To ΠΑΣΟΚ σήμερα, κάλεσε σήμερα τους πολίτες να συμμετέχουν σε μια διαδικασία. Η συμμετοχή η όχι σηματοδοτεί τι σχέση που θέλει ο πολίτης με το μέλλον την προοπτική αυτής της παράταξης και της χώρας” δήλωσε η Ευαγγελία Κουρουπάκη.

14:02 Ικανοποιητική η συμμετοχή πολιτών στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία κατά τις τέσσερις πρώτες ώρες της ψηφοφορίας εκλογικής διαδικασίας έχουν ψηφίσει:

*Αρκαδία: 480 άτομα στην Τρίπολη και 1.000 στο σύνολο του νομού.

*Λακωνία: 230 άτομα στην Σπάρτη και 1.200 στο σύνολο του νομού.

*Μεσσηνία: 550 άτομα στην Καλαμάτα και 1.700 στο σύνολο του νομού

*Κορινθία: 450 άτομα στην Κόρινθο και 1.500 στο σύνολο του νομού και στην Αργολίδα έχουν ψηφίσει συνολικά στο νομό περί τους 1.000 πολίτες.

14:55 Σύμφωνα με πληροφορίες, παρατείνεται έως τις 18:00 η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ενώ στις 20:00 αναμένονται τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα και στη συνέχεια οι δηλώσεις του Ε. Βενιζέλου.

13:45 Και ενώ η ψηφοφορία του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται ομαλά, διαβάστε για τα νέα στοιχεία σχετικά με το σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή. Διαβάστε αναλυτικά τι “φέρνει στο φως” η δικογραφία.

13:33 Στις 6.000 έφτανε ως στις 12 το μεσημέρι ο αριθμός των πολιτών που ψήφισαν στα 17 εκλογικά κέντρα της Α’ Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη του νέου πρόεδρου τους ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοινώθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Α΄ Θεσσαλονίκης του Κινήματος.

Η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται ομαλά και θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα αλλά αν υπάρξει αυξημένη προσέλευση η ψηφοφορία μπορεί να παραταθεί ως τις 19:00.

13:28 @pitsirikos Σήκω Ανδρέα για να δεις, στο ΠΑΣΟΚ μείναν’ δυο τρεις.

13:16 Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μιλένα Αποστολάκη ψήφισε στη Καισαριανή, ανοίγοντας τον δρόμο της επιστροφής στο κόμμα.

13:07 @YiannisKotsiras Λευκά υπάρχουν…

13:00 Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου.

12:42 Κανονικά συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στηνΙεράπετρα μετά την συμβολική διακοπή της από αγρότες. Οι ιθύνοντες του ΠΑΣΟΚ απoδέχθηκαν το αίτημα των αγροτών και ως “ένδειξη συμπαράστασης” διέκοψαν, για λίγο, την εκλογική διαδικασία, η οποία, πλέον, συνεχίζεται κανονικά.

12:30 Ψήφισε ο Γ. Παπανδρέου. Εξερχόμενος δήλωσε: “Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, έχει πόρους έχει πλούτο..έχει τη δυνατότητα να είναι μια χαρούμενη κοινωνία”.

“Να πάμε από τον συλλογικό κυνισμό σε μια δύναμη που θα αλλάξει την κοινωνία”.

“Αναλάβαμε όλοι μαζί ένα τεράστιο βάρος που δε μας αναλογούσε ιστορικά”.

“Ελπίζω η επόμενη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να έχει περισσότερη ξαστεριά και ηλιόλουστες ημέρες”.

12:24 Έφτασε ο Γ. Παπανδρέου στην Ν. Ερυθραία μαζί με τη σύζυγό του. Τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα. “Γιώργο σε αγαπάμε”, φώναξε μια κυρία.

12:21 Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις δύο πρώτες ώρες από τότε που άνοιξαν οι κάλπες, δηλαδή από τις 9 έως τις 11.00, η συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα άγγιζε περίπου τις 50.000.

12:12 Συνεχίζεται η ψηφοφορία για το ΠΑΣΟΚ ενώ περιμένουν τη συμμετοχή στις 100.000.

11:50 Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο κόσμος που προσέρχεται να ψηφίσει είναι από κάποια ηλικία και πάνω. Η εικόνα μαρτυρά πως δεν προσέρχονται τόσο νέα άτομα.

11:42 Τα διεθνή ΜΜΕ παρακολουθούν και αυτά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Το BBC αναφέρει πως ο Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να παραιτηθεί και να πάρει τα ηνία του κόμματος.

11:38 Αγρότες της Ιεράπετρας στη Κρήτη έκαναν κατάληψη στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα μεταφοράς των προϊόντων τους στον Πειραιά, με αφορμή την απεργία των ναυτεργατών. Δεν αφήνουν τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν.

11:35 Ψήφισε και ο Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος εξήλθε του εκλογικού κέντρου στη Ν. Ερυθραία.

11:26 Νωρίτερα ψήφισε ο Κ. Γείτονας.

11:20 Ο Γ. Παπακωνσταντίνου προσέρχεται για να ψηφίσει και αυτός στην Ν. Ερυθραία χωρίς ωστόσο να κάνει κάποια δήλωση.

11:19 Από λεπτό σε λεπτό η άφιξη του Γ. Παπανδρέου στην Ν. Ερυθραία. Πλήθος κόσμος έχει συγκεντρωθεί και τον περιμένει.

11:02 Διαβάστε για τις νέες αποδοκιμασίες που δέχτηκε ο Θ. Πάγκαλος και δείτε βίντεο

10:55 Ομαλά συνεχίζεται και στη Θεσσαλονίκη η ψηφοφορία για την ανάδειξη πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Παπαστεργίου, μέσα στην πρώτη ώρα από την έναρξη της ψηφοφορίας ψήφισαν 1.600 άτομα, στα 17 εκλογικά κέντρα της Α’ Θεσσαλονίκης.

Με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας έφτασαν τα λευκά ψηφοδέλτια στα εκλογικά κέντρα και από τους ψηφοφόρους που προσήλθαν νωρίτερα διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη τους αλλά και για την έλλειψη φακέλων.

10:50 Ικανοποίηση στην Ιπποκράτους από την πρώτη εικόνα για τη συμμετοχή του κόσμου. Τελείωσαν τα ψηφοδέλτια στο Σύνταγμα!

10:47 Ουρές έχει σχηματίσει ο κόσμος στο εκλογικό Χαλανδρίου όπως είπε οΧρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος ψήφισε εκεί.

10:44 Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα. Συνεχίζει να προσέρχεται κόσμος στην Ιπποκράτους.

10:29 Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου.

10:23 Σε εκλογικό κέντρο στη Μεταμόρφωση ψήφισε ο Α. Λοβέρδος ενώ στη Κυψέλη ψήφισε η Α. Διαμαντοπούλου.

10:10 Τα 13 από τα 14 εκλογικά τμήματα άνοιξαν στην Αχαΐα για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, με σκοπό την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος. Το ένα έμεινε κλειστό γιατί υπήρχαν φόβοι για πρόκληση έντασης και έτσι κρίθηκε σκόπιμο να μην λειτουργήσει.

10:07 @PanosKammenos Σαν σήμερα το 1936 έφυγε ο Εθνάρχης ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Σήμερα ένας κατ όνομα Βενιζέλος βαφτισμένος και όχι..

10:00 “Η εκλογή του νέου προέδρου δεν είναι η δική μου εκλογή. Είναι μια αφετηρία. Σήμερα αρχίζουμε”, δήλωσε ο Ε. Βενιζέλος, ο οποίος ψήφισε.

“Το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει τον εαυτό του, τους ανθρώπους που το συγκροτούν”, προσέθεσε.

“Είμαι βέβαιος ότι με την ευρεία συμμετοχή θα διαψεύσουμε όλους όσοι πίστευαν ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να ανακάμψει.

“Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ”.

9:52 Μόλις προσήλθε για να ψηφίσει στην Ν. Φιλαδέλφεια ο Ε. Βενιζέλος.

9:45 Σημειώνεται ότι για να ψηφίσει κανείς δίνει αντίτιμο δύο ευρώ.

9:33 Στη γραμμή 2115555600 μπορούν να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι που ψηφίζουν.

9:31 Μέχρι στιγμής ήρεμα διεξάγονται οι εκλογές στην Ιπποκράτους, όπου ο κόσμος έχει αρχίσει να προσέρχεται για να δώσει τη ψήφο του στον Ε. Βενιζέλο.

9:21 “Δεν θέλουμε επιστροφή στη δραχμή”, είπε μιλώντας αυτήν την ώρα στον ΣΚΑΙ ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, αστειευόμενος είπε στον Γ. Αυτιά πως ελπίζει αυτή τη φορά να του φέρει γούρι στη νέα του εκπομπή γιατί την άλλη φορά που ήταν καλεσμένος του, έκλεισε το κανάλι στο οποίο εργαζόταν.

9:17 Με αφορμή την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ διαβάστε την αναδρομή του NEWS 247 για το πως από τον Ανδρέα Παπανδρέου φτάσαμε στον Ε. Βενιζέλο.

9:13 Ο Ε. Βενιζέλος θα ψηφίσει μεταξύ 10.00 – 11.30 π.μ στη Ν. Φιλαδέλφεια, στη Δεκελείας, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου θα ψηφίσει στις 11.30π.μ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Ερυθραίας. Σχεδόν μέχρι τελευταία στιγμή δεν είχε γνωστό που θα ψηφίσουν καθώς όπως φαίνεται ο πολιτικός κόσμος έχει θορυβηθεί από τις “επιθέσεις” και τις αποδοκιμασίες του κόσμου.

9:10 Ο Ε. Βενιζέλος απηύθυνε χθες νέο κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκλογές.

9:07 Να σας ενημερώσουμε πως οι εσωκομματικές εκλογές διεξάγονται σε 768εκλογικά κέντρα, στα οποία λειτουργούν 1074 κάλπες. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 17.00 με ενδεχόμενο μόνο μίας δίωρης παράτασης, εφόσον χρειαστεί. Το πρώτο αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί μόλις καταμετρηθεί το 25% των ψήφων.

9:05 Διαβάστε πως και που θα ψηφίσουν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και δείτε αναλυτικά όλα τα πιστοποιημένα κέντρα.

9:02 Ξεκίνησαν και επίσημα οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ καθώς άνοιξαν οι κάλπες.

http://news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.