Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εκτελέστηκε ο ένας από τους δύο άνδρες που καταδικάστηκαν σε θάνατο για επίθεση στο μετρό της Λευκορωσίας…

18 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Εκτέλεσαν τον Κοβαλέφ

Εκτελέστηκε ο Βλάντισλαβ Κοβάλεφ, ο ένας από τους δύο άνδρες που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για την επίθεση στο μετρό του Μινσκ το 2011 από την οποία είχαν χάσει τη ζωή τους 15 άνθρωποι, ανακοίνωσε η οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επικαλούμενη την οικογένειά του.

“Το Ανώτατο Δικαστήριο έστειλε επιστολή στην οποία αναφέρεται ότι εκτελέστηκε η ποινή που του είχε επιβληθεί”, δήλωσε η Τατιάνα Κοβάλεφ, αδελφή του Βλάντισλαβ, στην οργάνωση Viasna. Στη Λευκορωσία οι θανατοποινίτες εκτελούνται με μία σφαίρα στον αυχένα.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο αρνήθηκε την Τετάρτη να δώσει χάρη στους δύο άνδρες, τον Ντμίτρι Κονοβάλοφ και τον Βλάντισλαβ Κοβάλεφ, ηλικίας και οι δύο 25 ετών, που καταδικάστηκαν στις 30 Νοεμβρίου του 2011 σε θάνατο από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Ο Κονοβάλοφ είχε κριθεί ένοχος για την κατασκευή της βόμβας και την πυροδότησή της σε σταθμό του μετρό και ο Κοβάλεφ για συνέργεια.

Οι δύο άνδρες ομολόγησαν την ενοχή τους-αφού υπέστησαν βία, σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων-, χωρίς ωστόσο να έχουν κανένα κίνητρο για την επίθεση. Επίσης κατά τη δίκη τους, δεν δόθηκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τη στήριξη της καταδίκης τους.

Λόγω της άμεσης σύλληψης των δύο ανδρών, των συνθηκών υπό τις οποίες ομολόγησαν και της παντελούς έλλειψης αποδείξεων κατά τη δίκη τους, ορισμένοι κατηγορούν το καθεστώς ότι το ίδιο έδωσε την εντολή για την επίθεση για να αιτιολογήσει την αυξημένη καταστολή της αντιπολίτευσης.

This entry was posted on Κυριακή, 18 Μαρτίου, 2012 at 19:48 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply