Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

S&P: Η Ελλάδα παραμένει σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας

Μάρτιος 16th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Αναβάθμιση όταν ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων υπό ξένο δίκαιο

S&P: Η Ελλάδα παραμένει σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίαςΔιατηρεί το αξιόχρεο της Ελλάδας σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας» (selective default) η Standard & Poor’s, αλλά ανέφερε ότι μάλλον θα προχωρήσει σε αναβάθμιση μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων που υπάγονται σε ξένο δίκαιο, ενώ αξιολογεί με «CCC» τα νέα ομολόγα ελληνικού δικαίου των 177 δις ευρώ.

«Η αξιολόγησή μας για την Ελλάδα παραμένει στην επιλεκτική χρεοκοπία μέχρι να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων υπό ξένο δίκαιο, που αντιλαμβανόμαστε ότι θα γίνει μέχρι τις 11 Απριλίου», ανέφερε ο οίκος σε ανακοίνωσή του. «Μετά την ανταλλαγή μάλλον…θα αξιολογήσουμε το αξιόχρεο της Ελλάδας με «CCC».

Η Fitch ήταν ο πρώτος οίκος που αναβάθμισε την Τρίτη την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε «B-» από το καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας», μία αξιολόγηση (εν αντιθέσει με αυτήν της S&P ) που ήταν ανώτερη των προσδοκιών της αγοράς

This entry was posted on Παρασκευή, Μάρτιος 16th, 2012 at 15:02 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply