Έχουμε μπει σε πρώιμη προεκλογική περίοδο. Δεν εξηγείται αλλιώς η έντονη κοινοβουλευτική δράση του βουλευτή Γρεβενών Θανάση Χαντάβα. Με δελτία τύπου που εκδόθηκαν από το γραφείο του μας ενημερώνει:

Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ όλα τα έργα που προώθησε η Διεύθυνση Δασών Γρεβενών στο ΥΠΕΚΑ, συνολικού προυπολογισμού 9.511.000 €‏

Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Αμοργιανιώτη, είχε την Τετάρτη 14-4-2012  ο Bουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Bουλευτή και αφορούσε την ένταξη στο ΕΣΠΑ των έργων που προώθησε η Διεύθυνση Δασών Γρεβενών.

Ο κ. Χαντάβας, επεσήμανε στον κ. Αμοργιανιώτη, ότι ο Νομός Γρεβενών διαθέτει το καλύτερο φυσικό περιβάλλον σε όλη την επικράτεια, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, που σε πολλές περιπτώσεις είναι μοναδικής σημασίας. Για το λόγο αυτό, όπως τόνισε, τα συγκεκριμένα έργα δεν προστατεύουν μόνο το φυσικό περιβάλλον, αλλά και το αναδεικνύουν. Όπως επεσήμανε ο Bουλευτής του Νομού Γρεβενών, είναι απαραίτητο να εγκριθούν όλα τα έργα στο σύνολό τους και όχι αποσπασματικά καθώς αποτελούν μία ολοκληρωμένη πρόταση προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος

Ο  κ. Αμοργιανιώτης από την πλευρά του, ενημέρωσε  τον κ. Χαντάβα ότι οι Υπηρεσίες αξιολόγησαν θετικά τις προτάσεις που προώθησε η Διεύθυνση Δασών Γρεβενών στο ΥΠΕΚΑ και υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ όλων των έργων, συνολικού προϋπολογισμού 9.511.000 €.

Πρόκειται για τα έργα:

1. Αναδάσωση στη «Βάλια Κίρνα» Σαμαρίνας , προϋπ. 5.087.000 €

2. Αναδάσωση στο «Μπαϊτάνι» Περιβολίου, προϋπ: 3.013.000 €

3. Βελτίωση καταστρώματος και κατασκευή τεχνικών στο δρόμο «Μαντήλα – Κέδρα» Περιβολίου, προϋπ: 190.000 €

4. Βελτίωση καταστρώματος και κατασκευή τεχνικών στο δρόμο «Ντίζα – Σταυρός Βάλια Κάλντας – Αρκουδόρεμα» Περιβολίου, προϋπ: 400.000 €

5. Βελτίωση δρόμου «Σταυρός Βάλια Κάλντας – Αρκουδορεμα» Περιβολίου  προϋπ: 267.000€

6. Βελτίωση δρόμου «Βάλια Κάλντα – Σαλιατούρα Μηλιάς» Περιβολίου προϋπ: 130.000 €

7. Βελτίωση δρόμου «Σαλιατούρα Κρανιάς – Βάλια Κάλντα» Περιβολίου, προϋπ: 74.000 €

8. Βελτίωση καταστρώματος και κατασκευή τεχνικών στο δρόμο «Σήμαντρο – Μπαλτσές» Κρανιάς , προϋπ:   350.000 €

Ο Bουλευτής του Νομού Γρεβενών ευχαρίστησε τον Ειδικό Γραμματέα Δασών και εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς με την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων, δεν προστατεύεται μόνο το φυσικό περιβάλλον, αλλά δημιουργούνται και  θέσεις εργασίας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Ακόμη:

Δύο προτάσεις νόμων για τη μείωση των τιμών συνυπέγραψε ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας.

Δύο προτάσεις νόμων για τη μείωση των τιμών κατέθεσαν τριάντα δύο (32) Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ανεξάρτητοι, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ.  Θανάσης Χαντάβας, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών τους για λήψη ισοδύναμων κοινωνικών μέτρων.

Η πρώτη πρόταση νόμου, αφορά στην οργάνωση της συνεργασίας παραγωγών και καταναλωτών, στη σήμανση ελληνικών προϊόντων και διατάξεις ρύθμισης της αγοράς για τα βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Η δεύτερη πρόταση, έχει ως στόχο το κλείσιμο της «ψαλίδας» των τιμών από τον παραγωγό στον καταναλωτή, την προώθηση των ελληνικών προϊόντων και την ενίσχυση των παραγωγικών τομέων της οικονομίας μας, με βάση και τις ανάγκες των καταναλωτών.

Τις προτάσεις νόμων υπογράφουν επίσης οι: Ροδούλα Ζήση, Β. Αλεξανδρίδου, Π. Αντωνακόπουλος, Ιω. Βαλυράκης, Β. Γιουματζίδης, Αγγ. Γκερέκου, Ευ. Δαμιανάκης, Ι. Διαμαντίδης, Σ. Εμμινίδης, Ν. Ζωίδης, Μ. Θεοχάρη, Ευ. Κουρουπάκη, Ευ. Κουτμερίδης, Α. Νταλάρα, Μ. Παντούλας, Αθ. Παπαδόπουλος, Α. Παπαθανάση, Ευ. Παπαχρήστος, Φρ. Παρασύρης, Μ. Σκραφνάκη, Αγγ. Τόλκας, Μ. Τζελέπης, Ελ. Τσιαούση, Δ. Τσιρώνης, Ν. Τσώνης, Αικ. Φαρμάκη, Γ. Φραγγίδης, και Γ. Χαραλαμπόπουλος

Και:

Αναφορά προς τον  Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012, στη Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, με βάση έγγραφο που προσυπογράφεται από το Δήμο Δεσκάτης, την ΕΑΣ Γρεβενών και το Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Γρεβενών.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο ζητείται  από το Υπουργείο να προβεί στην άμεση προκήρυξη του μέτρου Εκτατικοποίησης της Κτηνοτροφίας και η συμπερίληψη στο πρόγραμμα της Δυτικής Μακεδονίας και του μέτρου Βιολογικής Κτηνοτροφίας με διετή παράταση για τους παλιούς δικαιούχους.

 

Γραφείο Βουλευτή Ν.Γρεβενών Θανάση Χαντάβα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.