Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι αγελάδες σε όλο τον κόσμο θρηνούν.. τον χαμό του Ζοκό!

14 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πέθανε από φυσικά αίτια αφήνοντας πίσω του πάνω από 400.000 απογόνους

Οι γαλακτοφόρες αγελάδες σε όλον τον κόσμο. . . θρηνούν την απώλεια του «Ζοκό», που έχει αναδειχθεί ως ο τρίτος πιο καρπερός επιβήτορας ταύρος στον πλανήτη, ο οποίος πέθανε από φυσικά αίτια, αφήνοντας πίσω του πάνω από 400.000 απογόνους.

Ο Ζοκό Μπεσν μπορεί να καυχάται για την επίμοχθη 17χρονη σταδιοδρομία του, στη διάρκεια της οποίας δώρισε 1,7 εκατ. σπερματοζωάρια του, που χρησιμοποιήθηκαν τόσο στη Γαλλία, όσο και στο εξωτερικό για την αναπαραγωγή της εκλεκτής ράτσας αγελάδων Πριμ’Χολστάιν, τη βασική ασπρόμαυρη παραλλαγή που ευδοκιμεί στη Γαλλία για την παραγωγή γάλακτος.

«Ένας διεθνής αστέρας για την ράτσα Πριμ’Χολστάιν, ο ταύρος αυτός αναδείχθηκε σε αδιαμφισβήτητο σημείο αναφοράς και κατατάσσεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τη χρήση», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Creavia, η κτηνοτροφική εταιρεία η οποία μεγάλωσε και χρησιμοποίησε για γονιμοποίηση τον εκλεκτό ταύρο.

Η ίδια εταιρεία δηλώνει πως ο Ζοκό πιστεύεται πως έχει δώσει περί τους 300 με 400.000 απογόνους, μ’ όλο που επισήμως πιστώνεται με μόλις 121.888 αγελάδες σε 21 χώρες καθώς δεν τηρούνται αρχεία σε όλα τα κράτη.

«Μόνο στη Γαλλία, θυγατέρες του Ζοκό βρίσκονται σε 23.370 φάρμες», τονίζει η Creavia.

Γεννημένος το 1994 σε μία φάρμα αναπαραγωγής ιδιοκτησίας του εκτροφέα Gildas Fertil, ο Ζοκό επετράπη να «συνταξιοδοτηθεί» πέρυσι, ενώ στις αρχές του μήνα έφυγε από τη ζωή. Αντί να αποτελέσει. . . μεζέ, το σώμα του Ζοκό θα σταλεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Παρισίων για να εξετασθούν τα ιδιαίτερα προσόντα του.

www.newsit.gr

This entry was posted on Τετάρτη, 14 Μαρτίου, 2012 at 23:44 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply