Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα φρούτα και τα λαχανικά σας δείχνουν πιο όμορφους

9 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Φάτε όσο πιο πολλά μπορείτε!

Τα φρούτα και τα λαχανικά σας δείχνουν πιο όμορφουςΑν το γεγονός ότι είναι υγιεινά και κάνουν καλό στον οργανισμό σας δεν σας έχει πείσει ακόμη για να καταναλώνετε τις ποσότητες φρούτων και λαχανικών που συστήνουν οι ειδικοί, ακούστε και αυτό και ίσως να πειστείτε: η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σας κάνει να δείχνετε ομορφότεροι.

Όσοι αύξησαν την κατανάλωσή τους κρίθηκαν πιο ελκυστικοί μετά από έξι μόλις εβδομάδες, αναφέρουν ερευνητές.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο St Andrews παρακολούθησαν τη διατροφική συμπεριφορά 35 ανθρώπων και το κατά πόσο κατανάλωναν τις συγκεκριμένες τροφές, ενώ συγχρόνως φρόντιζαν να τραβούν φωτογραφίες από τα πρόσωπά τους.

Όποτε έτρωγαν κατά μέσο όρο 2,9 μερίδες πιο πολλά φρούτα και λαχανικά τη μέρα, έδειχναν πιο υγιής ή τουλάχιστον έτσι τους έβλεπαν οι άλλοι, ενώ εκείνοι που ανέβαζαν τις μερίδες σε ποσοστό 3,3 ενίσχυαν ακόμη περισσότερο αυτή την αίσθηση και οι άλλοι τους έβλεπαν πιο ελκυστικούς.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι τροφές πλούσιες σε καροτενοειδή, τα οποία προστατεύουν από την καταστροφή των κυττάρων από τη μόλυνση και τις ακτίνες UV και μπορεί να προλάβουν ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, όπως για παράδειγμα η καρδιακή προσβολή και ο καρκίνος.

Οι ειδικοί «μέτρησαν» με μια κάμερα τις αλλαγές στο χρώμα του δέρματος των συμμετεχόντων στην έρευνα, το κατά πόσο κίτρινοι, ωχροί ή φωτεινοί έδειχναν, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερα φρούτα και λαχανικά κατανάλωναν, τόσο πιο ελκυστικοί ήταν στους τρίτους.

 

 

 

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Παρασκευή, 9 Μαρτίου, 2012 at 16:40 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply