Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πρώτη είδηση στα ξένα ΜΜΕ το κούρεμα του χρέους

9 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://nstatic.dolcdn.gr/taneawebstatic/CA17DD5F7DAECFF2DA5CB3DF9086CB6E.jpgΠρώτο θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι η ανταλλαγή ομολόγων στην Ελλάδα. Αμέσως μετά την ανακοίνωση για τη συμφωνία, τα περισσότερα ξένα ΜΜΕ μετέδωσαν εκτάκτως την είδηση, μιλώντας για επιτυχημένη ανταλλαγή ομολόγων και για αποφυγή της χρεοκοπίας.

Η Ελλάδα εξασφαλίζει τη στήριξη για τη συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων, είναι ο τίτλος του βρετανικού Guardian.

Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι η συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων ολοκληρώθηκε, καθώς οι κάτοχοι ομολόγων που αντιπροσωπεύουν το 85,8% της ανεξόφλητης ονομαστικής αξίας των ομολόγων συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην κρίσιμη συμφωνία, αναφέρει η εφημερίδα.

«Η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι εξασφάλισε την απαραίτητη στήριξη για μια συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων, η οποία θα της επιτρέψει να αποφύγει τη χρεοκοπία» γράφει το BBC.

Το Associated Press αναφέρει ότι η Ελλάδα εξασφάλισε μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων που μειώνει δραστικά το έλλειμμα, αποτρέπει την άτακτη χρεοκοπία και ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση κεφαλαίων προς τη χώρα.

Οι πιστωτές συμφώνησαν σε ένα ιστορικό σχέδιο για την απομείωση ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με το CNN.

«Η Ελλάδα έκλεισε τη συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές» είναι ο τίτλος των New York Times.

H Wall Street Journal επικεντρώνεται στη συνεδρίαση (3 μ.μ.) της Διεθνούς Ενωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων, που θα κρίνει εάν υπάρχει πιστωτικό γεγονός.

«Η Ελλάδα εξασφαλίζει υψηλή συμμετοχή στην κρίσιμη ανταλλαγή ομολόγων, απομακρύνει την χρεοκοπία» γράφει η Washington Post. Η εφημερίδα αναφέρει ότι με τη συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση κονδυλίων από το πακέτο διάσωσης.

«Το 85,8% των πιστωτών αποδέχθηκε την αναδιάρθρωση του χρέους» αναφέρει η γερμανική Welt.

Η γερμανική Bild γράφει ότι «άνοιξε ο δρόμος για τη μείωση του ελληνικού χρέους», ενώ το Spiegel αναφέρει ότι όσοι έχουν αρνηθεί θα πρέπει τώρα να εξαναγκαστούν σε συμμετοχή στο κούρεμα.

This entry was posted on Παρασκευή, 9 Μαρτίου, 2012 at 11:38 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply