«Καθάρισε» και πάλι ο Φουστέρ – Ήττες σοκ για Σίτι και Γιουνάιτεντ

Ο Νταβίντ Φουστέρ (αριστερά) χάρισε ακόμη ένα ευρωπαϊκό «διπλό» στον ΟλυμπιακόΕφαρμόζοντας συνταγή… Μόσχας, ο Ολυμπιακός πέρασε και από το παγωμένο (-10C) Χάρκοβο, επικρατώντας με 1-0 της Μέταλιστ και πήρε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Europa League, εν όψει του επαναληπτικού στο «Γ.Καραϊσκάκης» στις 15 Μαρτίου. Όπως και με τη Ρούμπιν Καζάν, ο Νταβίντ Φουστέρ (49′) ήταν ο «χρυσός» σκόρερ της ομάδας του Βαλβέρδε, η οποία στον επαναληπτικό θα στερηθεί τη συμμετοχή του Όλοφ Μέλμπεργκ που συμπλήρωσε κάρτες.

Σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, η Μέταλιστ μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και επέβαλε τον ρυθμό της σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη και αυτό από τη μια μεριά του στέρησε τις επιθετικές πρωτοβουλίες (η μπάλα δεν έφτανε σε Τζιμπούρ και Μιραλάς), ενώ από την άλλη έδινε συνεχώς την ευκαιρία στην αντίπαλό του να επιτίθεται.

(Photo: Action Images).

Ωστόσο, οι προσπάθειες των Ουκρανών για γκολ εκδηλώθηκαν με σουτ, τα οποία βρήκαν σε ετοιμότητα τον Μέγιερι. Η καλύτερη στιγμή ήταν στο 29′, όταν ο Τάισον σέντραρε από δεξιά και ο Φινίνιο με σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Αντίθετα, το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ελληνική ομάδα. Από μια σέντρα του Μιραλάς στο 49′ και ένα λάθος του τερματοφύλακα της Μέταλιστ, ο Φουστέρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με γυριστό σουτ μέσα στην περιοχή κι έδωσε το προβάδισμα στους Ερυθρόλευκους. Όμως οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να έχουν σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη και αδυναμία (ιδίως στη μεσαία γραμμή) στο να κρατήσουν την μπάλα.

(Photo: Action Images).

Πάντως στο 65′ είχαν την ευκαιρία και για δεύτερο γκολ, όταν ο Τζιμπούρ έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση, όμως δεν μοίρασε την μπάλα αριστερά στον Μιραλάς και έτσι την έχασε, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, σε σέντρα του Σόσα, ο Τάισον με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα να περάσει ξυστά από το δοκάρι.

Στο 78′ ένα δυνατό σουτ του Μπλάνκο πέρασε άουτ και στο 82′ η Μέταλιστ έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Έντμαρ χτύπησε άσχημα τον Μανιάτη σε τάκλιν με τα δύο πόδια και αποβλήθηκε.

Τα επόμενα λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το σημαντικό κι έτσι ο Ολυμπιακός πήρε άλλη μια νίκη σε εκτός έδρας παιχνίδι και πλέον έχει τον πρώτο λόγο στην υπόθεση πρόκριση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιστβαν Βαντ (Ουγγαρία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 82′ Έντμαρ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κριστάλντο, Γκουεγιέ – Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ (χάνει το επόμενο ματς), Μαρκάνο, Χολέμπας

ΜΕΤΑΛΙΣΤ (Μίρον Μάρκεβιτς): Γκοριάνοφ, Βιγιάγκρα, Τορσιγκλιέρι, Έντμαρ, Ξαβιέ Κλέιτον, Σόσα, Φινίνιο (62΄ Πσενίτσνιχ), Κριστάλντο (83΄ Μάρλος), Μπλάνκο (62΄ Ντέβιτς), Γκουεγιέ, Τάισον.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Μακούν (76΄ Μοντέστο), Τζιμπούρ, Φουστέρ (79΄ Χολέμπας), Μιραλάς (89΄ Αμπντούν).

Στους άλλους αγώνες

Η Σπόρτινγκ πέτυχε τη – μέχρι στιγμής – μεγάλη έκπληξη των πρώτων αναμετρήσεων της φάσης των «26» του Europa League, καθώς επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι με 1-0 στη Λισαβόνα και απέκτησε πλεονέκτημα στην υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Ζαντάο στο 51′ πέτυχε το μοναδικό γκολ, που οι Πορτογάλοι θα προσπαθήσουν να διαφυλάξουν στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης, στο «Έϊτιχαντ».

Ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα, όμως, δέχθηκε η συμπολίτισσά της, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία υπέστη ήττα-σοκ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» με 3-2 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση.

Οι Βάσκοι βρέθηκαν να χάνουν με γκολ του Ρούνο, αλλά έκαναν ανατροπή και προηγήθηκαν και με 3-1, χάρη στα τέρματα των Γιορέντε, Ντε Μάρκος και ο Μουνιαΐν. Με εκτέλεση πέναλτι του Ρούνι στο 92′ οι «κόκκινοι διάβολοι» διαμόρφωσαν το τελικό 2-3 και θα παλέψουν για το θαύμα στο «Σαν Μαμές».

Προβάδισμα και για την Τβέντε που νίκησε με 1-0 τη Σάλκε αλλά και την Ατλέτικο που επικράτησε στη Μαδρίτη της Μπεσίκτας με 3-1.

Τα αποτελέσματα των πρώτων ματς της φάσης των «16»

Πέμπτη 8/03

Μέταλιστ – Ολυμπιακός 0-1 (50′ Φουστέρ)
Σπόρτινγκ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (51′ Σαντάο)
Τβέντε – Σάλκε 1-0 (61′ πέν. Λουκ ντε Γιονγκ)
Ατλέτικο – Μπεσικτάς 3-1 (24′ και 27′ Σάλβιο, 36′ Αντριάν Λόπεθ / 53′ Σιμάο)
Βαλένθια – Αϊντχόφεν 4-2 (11′ Βίκτορ Ρουΐθ, 12′ και 42′ πέν. Σολδάδο, 56′ Πιάτι / 83′ πέν. Τόιβονεν, 90′ Βαϊνάλντουμ)
Άλκμααρ – Ουντινέζε 2-0 (63′ Μάρτενς, 84′ Φάλκενμπεργκ)
Σταντάρ Λιέγης – Ανόβερο 2-2 (27′ Μπούιενς, 30′ Τσιτέ / 22′ πέν. Στιντλ, 56′ Μαμ Ντιούφ)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπιλμπάο 2-3 (22′ και 92′ πέν. Ρούνι / 44′ Φερνάντο Γιορέντε, 72′ Ντε Μάρκος, 90′ Μουνιαΐν)

ΔΟΛ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.