Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αναρρωτική… έναντι τιμήματος

8 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://media.megatv.com/filesystem/images/20111006/engine/mega_LARGE_t_53761_1109161_type12250.jpgΚύκλωμα γιατρών που χορηγούσε παράτυπα χιλιάδες αναρρωτικές άδειες εξαρθρώθηκε στο ΙΚΑ του Ηρακλείου Κρήτης, μετά από έρευνα που έκανε το Ιδρυμα μέσα από το νέο ηλεκτρονικό σύστημα που έχει εγκατασταθεί στις κεντρικές υπηρεσίες και το οποίο επιτρέπει σύγκριση πεπραγμένων μεταξύ υποκαταστημάτων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, 8 γιατροί του Ηρακλείου χορηγούσαν αναρρωτικές άδειες έναντι τιμήματος που ξεκινούσε από τα 20 και έφτανε στα 100 ευρώ, ανάλογα με την περίπτωση. Ένας εξ αυτών βρέθηκε να έχει γράψει 7.000 ημέρες αναρρωτικής άδειας!

Οι αναρρωτικές γράφονταν κυρίως σε οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό λάμβαναν την αποζημίωση από το ΙΚΑ, ενώ ανανέωναν ή έπαιρναν την άδεια παραμονής τους σαν εργαζόμενοι. Την ίδια ώρα, μπορούσαν να εργάζονται και να πληρώνονται χωρίς να τους ασφαλίζει ο εργοδότης.

Μάλιστα, σε μια μόνο περίπτωση 5μελούς οικογένειας εμφανίζονται όλα τα μέλη με αναρρωτική άδεια, με το μικρότερο ποσό που καρπώθηκαν να φτάνει τα 12.000 ευρώ και το μεγαλύτερο τα 23.000 ευρώ τον χρόνο.

Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι ξενοδοχοϋπάλληλος πήρε αναρρωτική από την ημέρα λήξης της σύμβασής του μέχρι την ημέρα που προσλήφθηκε ξανά στο ξενοδοχείο που εργάζεται, αφού το ποσό αποζημίωσης για την ασθένεια από το ΙΚΑ είναι κατά πολύ υψηλότερο από το επίδομα ανεργίας.

Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο βρίσκεται και ένα άλλο υποκατάστημα του ΙΚΑ, αυτό της Καλλιθέας, που είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας.
Megatv

This entry was posted on Πέμπτη, 8 Μαρτίου, 2012 at 22:11 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply