Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μικρότερο απ’ ό,τι αναμενόταν το κοίτασμα στην Κύπρο

7 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ανατρέπονται οι προβλέψεις για το κοίτασμα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ – Διαβάστε τι αναφέρει εξειδικευμένος οίκος αξιολόγησης

Aισιόδοξη φαίνεται ότι ήταν η πρόβλεψη για τα επτά τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, που ανακοινώθηκαν αρχικά για το οικόπεδο 12 “Αφροδίτη” στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο οίκο “Netherlants Sewell & Associates Ltd”, ο οποίος είναι ένας εκ των δύο διεθνώς αναγνωρισμένων οίκων αξιολόγησης κοιτασμάτων με τους οποίους έχει συμβληθεί η Noble Energy, το περιεχόμενο του κοιτάσματος είναι 5,1 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόβλεψη ήταν από 3 έως 9 τρισ. κυβικά πόδια με μέσο όρο τα 7 τρισεκατομμύρια. Το ευρύ φάσμα εκτιμήσεων για το μέγεθος του κοιτάσματος, οφείλεται στην πολύπλοκη δομή, όπως γεωλογικούς σχηματισμούς, σύμφωνα με τις εξηγήσεις που δίνονται.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, τη νέα εκτίμηση της “Netherlands Sewell & Associates Ltd”, αποκάλυψε το οικονομικό περιοδικό “Globes” στο Ισραήλ.

Σιγή ιχθύος από Noble

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση από πλευράς Noble Energy προς τους μετόχους της ή το Χρηματιστήριο.

Επίσης, ο διεθνής οίκος ειδικών υποβάθμισε και το ποσοστό πιθανοτήτων από 70% σε 50%.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των ευρημάτων από τη γεώτρηση “Αφροδίτη 1”, στο “οικόπεδο 12” το κοίτασμα αποτελείται από δύο διαδοχικούς ταμιευτήρες, με τον πρώτο να περιέχει 3,7 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου και τον δεύτερο 1,7 τρισεκατομμύρια.

Στην Κύπρο το Odin Finder

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας, βρίσκεται στα ανοικτά της Λεμεσού, το υπό ιταλική σημαία ειδικό ερευνητικό σκάφος “Odin Finder”

Το σκάφος πραγματοποιεί βυθομετρήσεις και συγκεντρώνει στοιχεία με σκοπό τη χάραξη της όδευσης αγωγού από το “οικόπεδο 12” και το “Λεβιάθαν” του Ισραήλ, στο πλαίσιο των μελετών διαφόρων λύσεων που αναλύουν οι Noble Energy και η Technip.

news247.gr

This entry was posted on Τετάρτη, 7 Μαρτίου, 2012 at 21:04 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply