Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο συνωστισμός ευνοεί τη μετάδοση ασθενειών

4 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Προειδοποίηση για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου

Ο συνωστισμός ευνοεί τη μετάδοση ασθενειώνΤους κινδύνους που εγκυμονούν οι μαζικές συγκεντρώσεις ατόμων επισημαίνουν οι ειδικοί, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν το καλοκαίρι στη βρετανική πρωτεύουσα.

Σειρά εκθέσεων, που δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Lancet, χτυπούν το «καμπανάκι» για πιθανή μετάδοση ασθενειών σε χώρους όπου αναμένεται να επικρατήσει συνωστισμός.

Το «ξέσπασμα» ασθενειών μπορεί να γίνει τόσο στη χώρα υποδοχής, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο οι επισκέπτες να μεταφέρουν τα κρούσματα στην πατρίδα τους.

Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, στην «πρώτη γραμμή» επικινδυνότητας βρίσκονται οι θρησκευτικές γιορτές, τα μουσικά φεστιβάλ και μεγάλα αθλητικά γεγονότα, στα οποία ενδεχομένως να υπάρξει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, όπως τα κρούσματα γρίπης που σημειώθηκαν το 2008 στην Αυστραλία, κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας.

 

 

 

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Κυριακή, 4 Μαρτίου, 2012 at 18:05 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply